Jagodina - Društvo - B92 Lokal

Uvećan budžet Grada Jagodine: Porez na imovinu ostao isti

Planirana sredstva u budžetu Jagodine za tekuću godinu, u iznosu od oko četiri milijarde i 146 miliona dinara, povećana su za bezmalo 74 miliona - odlučili su odbornici Skupštine grada tokom jučerašnje sednice, a istovremeno je prihvaćen i predlog da stopa poreza na imovinu, za fizička i pravna lica, ostane nepromenjena.

Izvor: Novosti/Z. GLIGORIJEVIĆ Jagodina
Podeli
Ilustracija/Foto: qunamax/Shutterstock
Ilustracija/Foto: qunamax/Shutterstock

"Iako postoji zakonski osnov za njeno povećanje, nismo se odlučili na takav korak. Štaviše, stopa poreza na imovinu nije menjana u poslednje tri godine, uprkos inflaciji i porastu cena nepokretnosti", istakao je predsednika Skupštine grada u Jagodini Dragan Marković Palma.

Kao i godinama unazad, porez se neće plaćati na poljoprivredno, šumsko, građevinsko zemljište na parcelama većim od 10 ari, kao i na ono koje se koristi za gajenje biljaka, sadnog materijala i u druge poljoprivredne svrhe.

Odbornici su, takođe, formirali Komisiju za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora JKP "Standard", a za direktorku Turističke organizacije Jagodina ponovo su izabrali Valentinu Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.