Vanredna situacija i u ovoj opštini: Poplavljeni putevi, oštećeni mostovi, meštani odsečeni od sveta FOTO

Bujične poplave koje su pored Kojsjerića zadesile i opštinu Lučane uništile su oko 40 kilometara puteva širom Dragačeva, a pritom oštećeno je i više mostova.

Izvor: B92

Utorak, 06.06.2023.

14:40

Vanredna situacija i u ovoj opštini: Poplavljeni putevi, oštećeni mostovi, meštani odsečeni od sveta FOTO
Foto: RINA

"Imamo oštećenja na nekategorisanim putnim pravcima i to je u ovom trenutku najveći problem u selima Lučani, deo Puhova i u Guberevcima. Mi smo odmah poslali mašine da rade na sanaciji tih puteva po prioritetima i nadamo se će danas dobar deo tih puteva biti saniran i sutra. Trenutno je u selu Guberevci oko 15 kuća odsečeno od sveta i putevi su ka tim ćama u katastrofalno lošem stanju i trenutno se radi na rasčišćavanju prilaza ka tim domaćinstvima", kazao je za RINU, prvi čovek lučanske opštine Milivoje Dolović.

On dodaje da je velika šteta nanešena, pored putne infrastrukture i na četiri mosta, gde zbog njihove sanacije mora doći do obustave saobraćaja.
Foto: RINA
"Danas, hvala Bogu nije bilo kiše, u prethodnim danima ispalili smo 153 rakete i sačuvali oranice od grada i ublažili nevreme koje je nadolazilo. Uvedena su 24 časovna dežurstva zbog najavljenih padavina u narednom periodu", istakao je Dolović.

Zbog oštećenih nekategorisanih puteva od juče je na snazi vanredna situacija na teritoriji mesnih zajednica selo Lučani, Dljin, Puhovo, Turica, Lis, Guča, Tijanje, Guberevci, Goračići, Živica, Dragačica, Donji i Gornji Dubac, Viča, Milatovići i Kaona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: