Čačak dobija još jednu nemačku fabriku

Frank Atler, direktor i izvršni član Upravnog odbora Nemačko-srpske privredne komore AHK Srbija, najavio je u Čačku da će u tom gradu tokom juna meseca biti otvorena još jedna nemačka fabrika koja se bavi proizvodnjom auto-delova.

Izvor: B92

Sreda, 02.06.2021.

14:42

Čačak dobija još jednu nemačku fabriku
Foto: Depositphotos, Gorodenkoff

Ova informacija saopštena je nakon sastanka koji su predstavnici Nemačko-srpske privredne komore imali sa lokalnim funkcionerima grada Čačka.

"Izuzetno je važno što se nemački investitori nastanjuju u Srbiji, a između ostalog i u vašem gradu Čačku. To je u svakom slučaju posledica činjenica što je srpska vlada se odlučila za snažniju gradnju infrastrukture što smo imali prilike i da sami doživimo tako što smo došli u Čačak iz Beograda auto-putem Miloš Veliki. Kada su u pitanju nemačke firme koje se nalaze ovde i proizvode u Čačku, reč je o firmama koje rade u automobilskoj industriji. Kompanija Forverk u Čačku deluje već neko vreme, ali od juna će u Čačak stići još jedna firma iz Nemačke koja će se baviti isporukama autodelova", rekao je Alter, prenosi portal Morava info.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da se delovanje AHK Srbija ogleda u pružanju pomoći našim privrednicima prilikom izlaska na nemačko tržište i pronalaženje poslovnih partnera za saradnju u Nemačkoj.

On je podsetio da su članice ove komore četiri kompanije iz Čačka, koje posluju sa velikim uspehom.

"U prethodne dve i po godine uspeli da napravimo odličnu saradnju sa dve kompanije iz Savezne republike Nemačke, koje su stacionirane u industrijskoj zoni u Preljini i u industrijskoj zoni Cer. One trenutno zapošljavaju ukupno 750 radnika, uglavnom naših sugrađana. Važno je istaći da se taj trend nastavlja i već do kraja juna meseca ove godine u Čačak stiže još jedna nemačka kompanija", naglasio je Milun Todorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: