Stiže još elektrobusa: Nova linija od Beograda na vodi, preko Slavije - do 25. maja VIDEO

Beograđani će uskoro moći da se voze novim elektrobusima. Raspisan je tender za nabavku 10 novih vozila i pristigle su dve ponude o kojima je danas TV Prva razgovarala sa prvim čovekom prestonice, Zoranom Radojičićem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.02.2021.

14:53

Stiže još elektrobusa: Nova linija od Beograda na vodi, preko Slavije - do 25. maja VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Nova eko-linija kretaće iz Beograda na vodi i planirano je da krajnje stajalište bude na 25. maju.

"Tender je završen za 10 novih autobusa i očekujemo da krajem ove i početkom sledeće godine da profunkcionišu. Takva je procedura da proizvođačima treba 10 meseci da ih proizvedu i to će biti ta druga eko-linija koja će ići od Beograda na vodi, preko Savskog trga, Slavije, Trga republike do 25. maja", rekao je gradonačelnik Beograda Zoran radojičić.

Naveo je da su građani Beograda vrlo zadovoljni postojećom eko-linijom koja ide od Vukovog spomenika do Belvila.

"Sigurno je da je izuzetno važno da imamo nove, savremene autobuse sa ovako savremenim konceptima, koji imaju takav odnos prema životnoj sredini. S jedne strane je važno zato što imamo više autobusa, novih i komforniji je prevoz za sugrađane, a sa druge strane važno je da se ne zagađuje životna sredina. Ovih pet i tih 10 autobusa uopšte ne zagađuju životnu sredinu, s obzirom na to da su električni", istakao je Radojičić.

Rekao je da je za njega životna sredina vrlo značajna i da, otkako je postao gradonačelnik, stalno govori o tome.

"To je u samom vrhu moje agende. U voom trenutku je na javnoj raspravi akcioni plan za unapređenje vazduha u Beogradu i to je samo jedna od stvari na kojima radimo, ali kada pričamo o gradskom saobraćaju, tu naglašavam da ćemo u narednom periodu nabaviti još 100 autobusa koji će verovatno biti na gas, ali takođe po ekološkim standardima, a iza toga u narednih pet godina očekujemo još 500 novih autobusa. Takođe, radićemo na tome da se razvija i trolejbuski i tramvajski saobraćaj. Što se tiče železničkih pruga - u narednom periodu je planirano da se izgradi 63 kilometara", rekao je Radojičić.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: