GSP se sprema za prelazak autobuskog voznog parka na gas i struju

GSP Beograd raspisao je javni poziv za izbor privatnog parnera i dodelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu za izgradnju stanica komprimovanog prirodnog gasa (CNG, metan).

Izvor: ekapija.com

Ponedeljak, 02.08.2021.

11:45

GSP se sprema za prelazak autobuskog voznog parka na gas i struju
Ilustracija: Depositphotos, milangucci

Kako je navedeno u tenderu, stanice će biti izgrađene u okviru saobraćajnog pogona GSP Karaburma, na Mirijevskom bulevaru. Predmet tendera su radovi na gasnim terminalima, a ugovor je oročen na 180 meseci, prenosi eKapija.

Tender ističe 27. septembra.

Podsetimo, GSP Beograd je nedavno raspisao i tender za rekonstrukciju napojnih veza za buduću gradnju objekta za punjače električnih autobusa, koji će se nalaziti zoni okretnice autobusa ispod mosta Gazela, kod tržnog centra Galerija.

Inače, u februaru je GSP Beograd kupio 10 novih električnih autobusa za 6 miliona evra, a krajem juna raspisan je tender za kupovinu 100 zglobnih autobusa na gas u Beogradu, koji je još u toku.

Kako je tada izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Grad planira da u narednih pet godina kupi još 500 autobusa na prirodni gas, među kojima će biti zglobni, ali i solo autobusi.

"Svake godine Grad će kupovati po 100 autobusa, kako bismo do 2027. godine imali kompletan vozni park autobusa koji koriste prirodni gas ili pogon na električnu energiju", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: