Aerodrom objavio rat divljim taksistima: Preti osnivanjem sopstvene službe

Operater beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla", Vansi, traži rešenje za problem nametljivih divljih taksista, piše ExYuaviation.

Izvor: B92

Petak, 21.04.2023.

19:41

Aerodrom objavio rat divljim taksistima: Preti osnivanjem sopstvene službe
Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Trenutno, aerodrom obezbeđuje taksi vozilo za koje se izdaje vaučer putnicima za licencirani taksi. Međutim, to ne sprečava divlje taksiste da pokušaju da namame putnike pitajući ih da li im je potrebna vožnja u holu za dolaske i oko aerodroma, ciljajući na to da oni ne znaju koliko ta vožnja treba da košta.

Vansi je lokalnim vlastima rekao da će, ako se ne reši problem sa nelicenciranim taksijima, zabraniti svim taksijima da preuzimaju putnike na aerodromu i uspostaviće sopstvenu taksi službu koja bi imala ekskluzivna prava za prevoz putnika sa aerodroma, saznaje portal.

Prema tom planu, svim taksijima bi i dalje bilo dozvoljeno da dovoze mušterije iz grada do aerodroma. Vlada je rekla da će to pitanje rešiti, međutim, do sada je malo toga urađeno, piše portal. Uprkos prisustvu policajaca na aerodromu i u zoni preuzimanja taksija, divlji taksisti i dalje nude svoje usluge na aerodromu.

Kako se podseća, u decembru prošle godine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je da će ukloniti sve divlje taksiste koji nude usluge u zoni dolazaka aerodroma po završetku izgradnje novog centralnog objekta, međutim, to se nije desilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: