Završena prva faza radova na obnovi Centralne kule FOTO

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta predstavnici Ministarstva kulture obišli su radove na obnovi Centralne kule i Kožarske škole u okviru Memorijalnog centra "Staro sajmište".

Izvor: Tanjug

Petak, 27.01.2023.

16:36

Završena prva faza radova na obnovi Centralne kule FOTO
Foto: Shutterstock/BalkansCat

Kako je objavljeno na Instagram profilu Ministarstva kulture, prva faza radova koja obuhvata arhitektonsko-građevinske radove na Centralnoj kuli, u vrednosti od 186 miliona dinara, završena je u skladu sa planiranim rokovima, krajem 2022. godine.

Druga faza radova na obnovi Centralne kule Memorijalnog centra "Staro sajmište" podrazumeva kompletnu obnovu objekta za šta je predviđeno 306 miliona dinara, sa rokom završetka do kraja 2023. godine, kao i nastavak radova na adaptaciji upravne zgrade ustanove u vrednosti od 30 miliona dinara.

Nakon završetka rekonstrukcije Centralne kule, predviđeno je uređenje enterijera i izrada stalne postavke kao i početak radova na rekonstrukciji Italijanskog paviljona koji se takođe nalazi u ovom kompleksu. Radovi na obnovi Centralne kule započeli su 27. jula 2022. godine, na inicijativu i u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: