Svečano otvoren skver Milene i Gage; Vesić: Beograd se odužio umetnicima

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je večeras otvaranju Skvera Milene i Gage na Vračaru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.10.2021.

21:41

Svečano otvoren skver Milene i Gage; Vesić: Beograd se odužio umetnicima
Foto: Beoinfo

Skver su zvanično otvorili muzičari Big benda Radio televizije Srbije filmskim numerama.

Događaju su prisustvovali i zamenica predsednika skupštine Grada Beograda Andrea Radulović, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković, članovi beogradskih pozorišta, predstavnici Udruženja filmskih umetnika i Udruženja dramskih umetnika.

Vesić je ovom prilikom izjavio da je Skver Milene i Gage otvoren onako kako su oni to zaslužili. –Otvorili su ga njihove kolege iz Beogradskog dramskog pozorišta, gde su stvarili svoju karijeru i izgradili svoje ime.

Grad Beograd je postavio scenu i uradio trg.

Ovo je buduća scena za različita kulturna dešavanja poput književnih večeri, koncerata i slično.

"Na ovaj način pokazujemo kako možemo da uređujemo prostore kako bi naš Beograd postao moderan evropski grad", rekao je Vesić.

On je naglasio da se ovako sećamo ljudi koji su stvarali našu kulturu i društvo, a Milena Dravić i Dragan Nikolić to svakako jesu.
Foto: Beoinfo
"Na ovaj način smo pokazali kako naš grad može da postane bolje mesto za život svih i da možemo da se sećamo svih onih koji su zadužili Beograd", rekao je Vesić i zahvalio svima koji su učestvovali u otvaranju i građanima koji su došli da upriliče ovaj događaj.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl izjavio je da u našoj kulturu ima još imena koji zaslužuju ovaku vrstu obeležja u Beogradu.

"Verujem da ćemo u godinama koje su pred nama imati nova otvaranja i još ovakvih mesta. Nalazimo adekvatan način da se odužimo velikanima koji su krasili ovaj grad", rekao je Karl.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković istakao je da će se opština Vračar sa Gradom Beogradom 14. oktobra postaviti table sa obeležjima i spomenik Gagi i Mileni.

"Na dostojanstven način ćemo zabeležiti njihov život na Vračaru. Ovo će postati centar opštine Vračar gde ćemo se okupljati i organizovati različite događaje", rekao je Nedeljković
Foto: Beoinfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: