Raspisan konkurs za projektovanje nove škole u Barajevu

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu raspisao je javni konkurs za projektovanje nove osnovne škole u naselju Meljak u opštini Barajevo, izjavio je gradski sekretar Slavko Gak.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2021.

15:06

Raspisan konkurs za projektovanje nove škole u Barajevu
Ilustracija: Depositphotos/racorn

"Rok za izradu projektne dokumentacije će biti 90 dana. Odmah po završetku projekta i dobijanju svih dozvola biće objavljen i tender za izbor izvođača radova, posle čega ćemo imati preciznije rokove kada će deca ovog naselja moći i da krenu u novu školu", rekao je Gak.

On je istakao da će novu školu pohađati učenici od prvog do osmog razreda područnog odeljenja OŠ „Pavle Popović", prenosi Beoinfo.

"Kapacitet škole će biti oko 240 učenika i imaće sve neophodne uslove. Predviđeno je da škola ima fiskulturnu sala, svečanu salu i biblioteku", rekao je Gak i ocenio da Beograd planski gradi škole u naseljima gde analize pokažu da je to potrebno i da je moguća gradnja.

Kako je istakao, paralelno sa velikim poslom obnove svih obrazovnih ustanova u Beogradu koji je u toku, prave se planovi i za izgradnju novih škola tamo gde za tim ima potrebe.

Opština Barajevo ima dve osnovne škole i jednu srednju sa oko 2.200 učenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: