Od stanara traže 400 miliona dinara? Vesić: "Grad će stati iza građana"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poručio je da stanari Bloka 37 nemaju zbog čega da brinu jer će Grad stati iza njih.

Izvor: B92

Petak, 20.08.2021.

09:07

Od stanara traže 400 miliona dinara? Vesić:
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

Naime, Željko Babić, jedan od predstavnika stanara Bloka 37, izjavio je da izvođač radova od stanara potražuje 400 miliona dinara.

Kako je naveo, u sredu je u policiji saslušan prvi stanar Bloka 37, po predlogu koji je izvođač "Ino-Bačka" uputio Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a po kom stanare tereti za povredu člana 218 Krivičnog zakonika (Protivpravno zauzimanje zemljišta) i za pričinjenu štetu od istih potražuje 400 miliona dinara.

Ipak, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uverava da građani nemaju zbog čega da brinu jer će Grad stati iza njih. Dogovor koji će investitor imati sa gradom će podrazumevati da se odreknu prava na tužbu - kako protiv građana, tako i protiv grada.

"Kao što sam rekao, ovaj dogovor je u fazi realizacije i verujem da će tokom septembra biti potpisan", rekao je Vesić za N1 i dodao da, koliko je njemu poznato, investitor ne tuži nikoga.

Ističe da kompanija "Ino-Bačka" nije investitor, već izvođač radova i da ne vidi nikakav pravni osnov da tuži bilo koga za bilo šta.

"No, kako svako može svakog da tuži, grad će stati iza građana i pružiti im pravnu pomoć", naglasio je Vesić dodavši da ni u ovom slučaju neće ostaviti građane na cedilu. "Sada je valjda svima jasno koliko je bilo teško dovesti ovaj problem do rešenja. Neka se građani ne brinu. Imaju svoj grad da stane iza njih."

Podsetimo, mašine su sa gradilišta u Bloku 37 otišle krajem jula, kada je i zamenik gradonačelnika obećao da će rešenjem ovog problema biti zadovoljni svi.

"Ovim rešenjem će biti zadovoljni svi, građani, investitor i Grad Beograd. Posle toga ću razgovarati sa stanarima Bloka 37 da vidimo šta treba uraditi da on postane bolje mesto za život", rekao je tada Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: