Beograd - Društvo - B92 Lokal

Novi zonski sistem parkiranja za Beograđane

Izmenama i dopunama Rešenja o opštim parkiralištima novim zonskim sistemom parkiranja obuhvaćeni su blokovi 24 i 25 na Novom Beogradu, koji sada pripadaju zelenoj parking zoni.

Izvor: Beograd uživo Beograd
Podeli
Foto: Shutterstock/J.AMPHON
Foto: Shutterstock/J.AMPHON

Trenutno se sugrađani o ovome informišu putem flajera, piše Bg Uživo.

U ovoj zoni je maksimalno dozvoljeno vreme parkiranja 180 minuta, uz mogućnost produženog parkiranja od 60 minuta. Kontrola naplate parkiranja počinje 6. februara 2023. godine.

Zone su proširene na inicijativu stanara novobeogradskih blokova, koji zbog velikog broja posetilaca nisu mogli da pronađu slobodno parking mesto unutar blokova.

Stanari, koji imaju prijavljeno prebivalište u blokovima 24 i 25, a poseduju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu i parkiranje bez vremenskog ograničenja. Cena mesečne povlašćene parking karte za stanare iznosi 500 dinara, dok je za korisnike invalidske parking karte ona besplatna.

Povlašćenu parking kartu stanari, kao i pravna lica i preduzetnici sa sedištem firme u zoni, mogu kupiti u poslovnicama Korisničkog servisa i putem elektronskog šaltera eParking.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.