Kakva je situacija sa kanalizacijom u Krnjači? VIDEO

TV Prva je već nekoliko puta izveštavala o problemu koji imaju građani u Krnjači. Radi se o tome da se u ovom delu Beograda često izliva kanalizacija i da to utiče na kvalitet života građana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.08.2021.

16:50

Kakva je situacija sa kanalizacijom u Krnjači? VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Ovde su građani u sredu ponovo imali problem.

Ekipa Beogradskog vodovoda i kanalizacije je na terenu, tako da se radi na rešavanju problema.

"Od srede uveče je došlo do defektaže na drugom sistemu za prerađivanje fekalnog otpada, tzv. bio disku koji se nalazi na početku našeg naselja. Obavešten je gospodin Dragomir Petronijević koji se od marta meseca aktivno bavi rešavanjem našeg problema. Vode je bilo, izborili smo se nekako na insistriranje gospodina Petronijevića i Beogradskog vodovoda i kanalizacije da se zbog visokih temperatura voda ne gasi", kaže stanovnica Krnjače Gordana Ilić Todorović.

Dodaje da za trajno rešenje problema treba da se reše pravno-imovinska pitanja sa firmom u čijem je vlasništvu postrojenje.

"Preduzeće je bilo u stečaju. I taman smo se i dogovorili sa stečajnim upravnikom, građani su sve vreme bili sa nama, ali onda je proglašeno da više nije u stečaju nego u restrukturiranju, pa smo sada u pregovorima ispočetka. Sve vreme su građani sa nama, dokumentaciju smo poslali. Kao Grad Beograd smo spremni da preuzmemo celo naselje. Još od 2017. godine smo nudili preduzeću da preuzmemo ovaj ceo sistem", navodi član Gradskog veća Grada Beograda Dragomir Petronijević.

Ističe da, kada je naselje napravljeno između 2006. i 2011. godine, nije urađeno kako treba - da kanalizacija bude u vlasništvu Beogradskog vodovoda i kanalizacije i da bude upisano u Katastru i zato danas, 10 godina kasnije se pojavljuju problemi jer to preduzeće nije održavalo ni bio disk, ni bio pur koji je popravljen u martu mesecu.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: