Ponedeljak, 11.12.2023.

17:31

Beograd izbliza: "Magija je tu!"; Savski park postao mesto iz bajke

Manifestacija "Zimska bajka" svečano je otvorena 8. januara u Savskom parku, u Beogradu na vodi.

Izvor: B92.net

Default images
Foto: B92.net/G.L.

Pod sloganom "Magija je tu!", drugu godinu zaredom, Savski park postaje mesto iz bajki i snova, pružajući posetiocima priliku da uživaju u novogodišnjoj muzici, raznolikoj gastronomiji i druženju sa porodicom i prijateljima.

Klizalište, pozorište, koncerti…

Uz klizalište na otvorenom, mesto prave zabave biće centralna bina koja će okupiti vrhunske muzičare, sjajne DJ-eve i najbolje dečije horove. Najmlađi posetioci imaće priliku da gledaju omiljene predstave dečijih pozorišta i uživati u čitanju novogodišnjih bajki.

Svečano otvoren festival

Foto: B92.net/G.L.
"Zimska bajka" je otvorena uz zvuke trube i veliki koncert Dejana Petrovića i njegovog Big benda, što je samo jedan od brojnih koncerata koji očekuju Beograđane.

Na otvaranju domaćin večeri bila je glumica i voditeljka Anđelka Stević Žugić, koja je rekla da festival, koji se održava drugu godinu, postaje tradicija. Kako je ona navela, različito u odnosu na prošlu godinu je to što će sada biti više predstava, filmova, muzike, klizališta, restorančića, svega će biti više za ovih mesec dana, do 8. januara.

Nakon što se upalila novogodišnja rasveta, nastupio je dečji hor "Čarolija", na čelu sa Leontinom Vukomanović. Nizale su se pesme sa temom Nove godine, od "Zvončići, zvončići", preko "Zima, zima, e pa šta je" do "Prvi sneg, prvi sneg pokrio je breg" i drugih omiljenih numera za najmlađe.

Program za sve uzraste

Foto: B92.net/G.L.
Publika je tokom večeri pristizala u praznično dekorisan ambijent, uz omiljenu muziku, a "Zimska bajka" nudi široku gastronomsku ponudu, programe za najmlađe, klizališta i zimski bioskop na otvorenom.

Za posetioce je rezervisan bogat program za sve generacije, od projekcija RTS dečje serije "Plava ptica", dečja radionica "Poštanski satić", dečja predstava "BeoBalet i Deda Mraz", do Mts projekcija novijeg domaćeg filma "Komedija na tri sprata", koncert ABBA Real Tribute Band, i Cineplexx projekcija američkog filma "Sam u kući".

Ova zimska avantura namenjena je svima - za ljubitelje leda pripremljeno je klizalište na čak 860 kvadratnih metara sa posebnim delovima za iskusne klizače i početnike. Takođe, više fire pit-ova i mesta na senu u zoni glavne bine učiniće Zimsku bajku omiljenim mestom u gradu.

Ulaz besplatan

Foto: Profimedia
Čak 30 dana Zimska bajka uveličavaće ambijent Beograda na vodi, kada će se ispratiti stara i dočekati nova, 2024. godina.

Ulaz na manifestaciju je besplatan za sve, a radno vreme do 8. januara biće od 12 do 22 časa svakog dana.

Praznični festival prošle godine posetilo je više od 1,5 miliona ljudi za mesec dana trajanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: