Ljubimac na B92.net

Proveo je noć u kućici za pse da bi pokazao koliko je njima hladno

Veterinar je odlučio da provede noć u kućici za pse na hladnoći kako bi pokazao vlasnicima koji ostavljaju životinje napolju koliko je njima zaista hladno. Svoj mali eksperiment sproveo je da bi edukovao ljude u nadi da će na ovaj način pomoći nečijem ljubimcu da bude smešten na toplom.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Temperatura u kućici je bila ispod -6 stepeni kada je ušao unutra, a nakon samo 30 minuta se malo zagrejalo, pa je temperatura bila oko -3,6 Celzijusa. Bez obzira na to što je temperatura malo porasla, ovaj čovek je počeo da se trese od hladnoće, dok je u kućici počeo da se stvara led.

Posle sat vremena, temperatura je opet pala na -6. Postajalo mu je sve hladnije i prvo što je osetio je da su mu stopala utrnula, piše Index.hr.

Veterinar tvrdi da ovakvo stanje ni jedan pas biološki ne može da podnese, pa će pokušati sve kako bi se zagrejao. I psi i mace se obično sklupčaju što više mogu kako bi se maksimalno zagrejali.

U sledećih sat vremena temperatura se kretala između -6 i -3, a njemu je bilo sve hladnije. Zamislite samo kako je psu koji sve vreme mora da leži sklupčan, pa čak i ako ima debelo krzno. Ovaj veterinar kaže da to nije uslov da bi mu bilo dovoljno toplo, pošto je i on jako dobro obučen, a smrzava se i trese.

Nakon tri sata izmerio je svoju temperaturu, koja je bila oko 35 stepeni. On smatra da ga niko ne može uveriti da pas koji spava u hladnoj kućici može da se oseća srećno i sigurno.

Bez obzira na sve, nije uspeo da zagreje kućicu na više od -3 stepena. Posle tri i po sata temperatura je iznosila -8.5C. Čak i uz gomilu odeće i ćebadi koje je imao, temperatura je i dalje padala, pa se spustila ispod -9.5 stepeni, za nešto više od četiri sata koliko je proveo unutra.

Razmislite kako biste se vi osećali na ovoj temperaturi i koliko bi vam to bilo "prijatno"...

Zato, ako vidite napuštenu životinju, potrudite se da joj obezbedite neko skrovište i obavestite nadležne institucije ili organizacije jer ni jedna životinja ne zaslužuje da živi u takvim uslovima!

Vesti

Kako prevazići fobiju od mačaka?

Najpoznatiji strah na svetu je klaustrofobija ili strah od zatvorenog, skučenog prostora, zatim sledi akrofobija ili strah od visine, detofobija-strah od zubara, zoofobija- strah od životinja.

Vesti utorak 16.01. 08:40 Komentara: 0

Pande bliznakinje prvi put na snegu / VIDEO

Pandice Fu Feng i Fu Ban, koje žive u zoo-vrtu u Beču, prvi put su se susrele sa snegom. Ovo iskustvo im je bilo veoma zanimljivo, pa su odmah počele da se igraju, bez obzira na hladnoću. Iskusno ih je nadgledala mama Jang Jang.

Vesti ponedeljak 15.01. 13:02 Komentara: 0

Ovce su zapravo veliki psi / VIDEO

Mnoge vrste životinja vole društvo ljudi, a među njima su i ovce. Štaviše, ova nežna i ljupka stvorenja toliko su naviknuta na život s ljudima da imaju puno poverenja u njih i vrlo su pitoma.Zato su savršeni ljubimci, a ukoliko sumnjate u to, tu je video-snimak koji je nedavno objavio kanal BuzzFeed Animals da vas uveri u suprotno. Uživajte!

Vesti nedelja 14.01. 21:55 Komentara: 7
strana 1 od 176 idi na stranu