Kultura

Četvrtak, 29.02.2024.

18:03

Najavljena premijera domaćeg filma "Los Alamos" na 52. FEST-u

Premijera novog domaćeg filma "Los Alamos" Dejana Vlaisavljevića Nikta biće održana večeras na 52. FEST-u, najavila je danas autorska i glumačka ekipa.

Izvor: Tanjug

Najavljena premijera domaćeg filma
Foto: ATAImages/D.M.

Priča prati generala ratnog vazduhoplovstva u bekstvu koji kidnapuje poznatu filmsku glumicu. Nikt je na konferenciji za novinare rekao da se u filmu govori o drugim filmovima, tako da je to metafilm.

"U pitanju je priča o dve sestre bliznakinje, koje se ne podnose i one neće imati optimističan kraj", ukratko je opisao svoj film reditelj i glavni glumac Dejan Vlaisavljević Nikt.

Uloge tumače: Slavko Štimac, Ana Bretšnajder Tanasković, Miloš Tanasković, Violeta Goldman, Goran Koljanin, Petar Milošević, Jovana Stević, Arnaud Humbert, Aleksandra Širkić, Đorđe Matić, Dušan Šušnjar Feniks, poznati scenaristi Nebojša Pajkić i Saša Radojević, direktor fotografije Predrag Bambić, reditelj Dejan Vlaisavljević Nikt.

Glumica Violeta Goldman je rekla da je Nikt uloge pisao za sve njih u scenariju, kao i da su se oni kao glumci uklapali u njegov stil pripovedanja.

"Uloge je prilagodio nama, kako mi živimo, tako nas je opisao i dočarao, i meni lično je zanimljiv taj stilski nivo koji Nikt ima. Igram odbeglog psihijatra koja ima dvostruki život. Ovde je veoma bogat svet reditelja, pun imaginacije, što mi se dopalo i kad smo radili prethodni film "Sutra je još uvek juli", navela je Violeta Goldman.

Francuski glumac Arno Humbert, koji živi u Beogradu duže vreme, napomenuo je da u filmu priča srpski i da mu se dopalo da uđe naivno u film, gde nije saznao od autora sve iz scenarija šta će se desiti, već je otkrivao tokom snimanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

19 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: