Reditelj Emir Kusturica ekranizovaće remek-delo ''Na Drini ćuprija''

Kusturica nikada nije krio svoje divljenje prema našem nobelovcu, uostalom, u njegovo ime, napravio je sada već širom sveta čuven Andrićgrad u Višegradu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 28.08.2020.

14:48

Reditelj Emir Kusturica ekranizovaće remek-delo ''Na Drini ćuprija''
Foto: Gettyimages/ Dominique Charriau

''Dogovorili smo se da uputimo poziv Emiru Kusturici za drugu temu od fantastičnog interesa za srpski narod, koja povezuje Srbiju i BiH i govori o svemu sa čim smo se suočavali u prošlosti i mnogo toga oslikava i u današnjem vremenu. Očekujem da to bude remek-delo, a spremni smo da preuzmemo najveći deo finansiranja“, rekao je juče predsednik Aleksandar Vučić posle sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske, prenosi Sputnjik.

Oni koji pomno prate rad slavnog reditelja, znaju da je ekranizacija znamenitog Andrićevog romana Kusturičina višedecenijska opsesija.

"Spremni smo da preuzmemo najveći deo finansiranja“, rekao je predsednik Aleksandar Vučić. U to vreme rodila se i ideja o izgradnji Andrićgrada, prvobitno zamišljenog kao kulise za budući film, da bi u međuvremenu postao svojevrsna oda našem jedinom nobelovcu i jedan od najznačajnijih kulturnih centara.

''Lakše je sagraditi još jedan most nego snimiti film po Andrićevom romanu, ali problem će biti rešen unošenjem u filmsko delo posledica koje događaji u romanu imaju u današnjem vremenu“, govorio je svojevremeno Kusturica, svestan odgovornosti koje nosi ekranizacija monumentalnog dela ''Na Drini ćuprija''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: