Završen najposećeniji EXIT festival ikada

Velikom žurkom na Mejn stejdžu u režiji Hardwell-a, jednog od najboljih D J-eva na svetu, koncertom "Orthodox Celts"-a na Fjužn stejdžu i nastupom legendarne Nine Kraviz na Dens areni, završen je ovogodišnji Exit festival koji je sa više od 215.000 posetilaca najposećeniji ikada.

Izvor: Tanjug
Podeli

Organizatori jednog od najboljih muzičkih festivala u Evropi mogu biti više nego zadovoljni jer pored rekordne posete sa punim pravom mogu reći da je 18. izdanje Exita bilo i, kada se pogleda lista učesnika, najkvalitetnije do sada jer je svaka od pet večeri obilovala nastupima najvećih svetskih, regionalnih i domaćih zvezda.

Ove godine po prvi put je primenjen koncept "nultog dana" rezervisanog za nastup svetskih mega zvezda što "The Killers" zaista i jesu i pokazalo se da je taj koncept na dobar način prihvaćen od strane publike pa je izvesno da će u buduće umesto četiri Exit redovno trajati pet dana.

Poslednju veče ovogodišnjeg Exita obeležio je Rag``n``Bon Man fantastičnim nastupom na najvećoj festivalskoj bini, ali i Roisin Murphy koja je podsetila na svoj prvi nastup na Petrovaradinskoj tvrđavi kada je kao pevačica grupe "Moloko" 2003. godine ostvarila jedan od legendarnih koncerata na Exitu.

Šlag na tortu petodnevnog muzičkog hepeninga na Petrovaradinskoj tvrđavi stavio je Hardwell, jedan od tri najbolja D J-a na planeti, koji je svojeručno potpisao završnu žurku na Main stage-u, kojom je nastavljena praksa ustanovljena prošle godine kada je kraj Exita "odsvirao" legendarni Dejvid Geta.

Ljubitelji domaćeg zvuka poslednji dan Exita pamtiće po odličnom programu na Fjužn stejdžu koji su otvorile "Škrtice", a nakon njih legendarni Masimo Savić je pokazao zašto je još uvek jedna od najvećih zvezda na ovim prostorima. Zavesu na toj popularnoj bini spustili su "Orthodox Celts", koji su bili glavni razlog što je veliki broj fanova na tvrđavi dočekao prve zrake sunca.

Po tradiciji Dance arena uvek radi "prekovremeno" i mesto je koje egzitaši poslednje napuštaju, po pravilu u poznim jutarnjim satima, tako je bilo i ovog puta, a zvaničan kraj ovogodišnjeg Exit festivala, upravo na Dance areni "odsvirala" je legendarna Nina Kraviz.

Exit karavan, koji ove godine slavi 50 godina od čuvenog leto ljubavi, nakon krstarenja od Umaga i Sea star festivala , preko Temišvara, odnosno Revolution festivala i Novog Sada, seli se u Crnu Goru, tačnije u Budvu gde će od 13. do 15. jula biti održan četvrti po redu Sea dance festival.

Aktuelno

Gorčin Stojanović: Izgleda da od kancera umire sve neki dobar svet

"Usuđujem se da tvrdim da je taj trenutak na komemoraciji Nebojši Glogovcu u JDP-u jedan od ključnih, možda čak i prelomnih trenutaka za nešto što je šire od pozorišta, pa i kulture. To što se tamo tada desilo nije samo razmena ljubavne i ljudske energije koju nam je Gloša na neki način ostavio u amanet. Te dvadesetominutne ovacije, kolektivni jecaji, uzdasi, to se desilo podno velike Nebojšine fotografije, posle monologa 'Biti ili ne biti' iz Hamleta. Tih hiljadu ljudi doživelo je katarzu. Na neki način nas je Glogi dodirnuo", rekao je u intervjuu za novi broj Nedeljnik reditelj Gorčin Stojanović.

Aktuelno četvrtak 22.02. 14:55 Komentara: 9

Predstavljen mozaik u Hramu Svetog Save FOTO/VIDEO

U Hramu Svetog Save predstavljen je mozaik centrale kupola hrama, visine od 65 metara, koja je jedan od najvećih projekata mozačkog ukrašavanja u svetu. Prezentaciji mozaika su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ruske federacije Sergej Lavrov.

Aktuelno četvrtak 22.02. 11:15 Komentara: 32

Ivan Medenica dobitnik nagrade Fondacije Tanja Petrović

Ivan Medenica, teoretičar, pozorišni kritičar i umetnički direktor BITEF-a, ovogodišnji je dobitnik nagrade za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima, koju dodeljuje Fondacija Tanja Petrović, a koja će mu biti uručena u utorak 28. februara u Jugoslovenskoj kinoteci, saopšteno je iz ove Fondacije.

Aktuelno sreda 21.02. 20:30 Komentara: 1

Balkanska akademija umetnosti počela sa radom

Balkanska akademija umetnosti, formalno osnovana krajem oktobra prošle godine u Bukureštu pod nazivom "Academia Balkanica Europeana", počela je sa radom, a među osnivačima su pisac Vladislav Bajac, kompozitor i akademik Isidora Žebeljan i reditelj Slobodan Šijan.

Aktuelno ponedeljak 19.02. 19:00 Komentara: 0
strana 1 od 100 idi na stranu