Dejan Savić se nije pojavio u emisiji, voditelji mu ipak postavili pitanja

Drama u Narodnom pozorištu i dalje traje. Posle smene direktora Drame Željka Hubača na sceni je zaplet u kojem glumci traže ostavku prvog čoveka Narodnog pozorišta Dejana Savića, a javnost nagađa kakav će biti kraj još jednog opskurnog komada koji je sve češće na repertoaru nacionalnog teatra. Na ta pitanja ovoga jutra trebalo je na televiziji Prva da odgovori upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić. Uprkos dogovoru, on je juče redakciju obavestio da se predomislio i da neće doći u emisiju. Rekao je da sve piše u njegovom saopštenju koje je danas objavio i B92.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2018.

11:49

Dejan Savić se nije pojavio u emisiji, voditelji mu ipak postavili pitanja
Foto: Screenshot, Prva

Sve je počelo "aferom zečica". Naime, bivša Plejbojeva zečica Mirela Krajinović se medijima predstavila kao deo tima PR Narodnog pozorišta. Na pitanje ko ju je angažovao i sa kim je potpisala ugovor, rekla je da je u pitanju Dejan Savić, iako je on na drugoj televiziji rekao da je nije zaposlio.

U intervjuu časopisu “Bazar” Mirela Krainović, inače vlasnica magazina "Glob" (Globe), je rekla da je posebno inspirisana Šekspirom i njegovom dramom "Mnogo buke ni oko čega" i da ju je sve to dovelo u Narodno pozorište. Ona je potvrdila da je deo PR tima Narodnog pozorišta i da je to postala zahvaljujući "maestru" Dejanu Saviću. Iako je upravnik rekao da to nema veze sa njim, Mirela je televiziji Prva dostavila ugovor gde je jasno da su potpisnici Mirela Kraijinović i Dejan Savić.

Većina zaposlenih, uključujući i direktora Drame Željka Hubača, nisu znali da je Mirela Karinović deo PR tima Narodnog pozorišta.

Posle gostovanja u programu Prve i intervjua u dnevnom listu Politika, kada se požalio na budžet koji je planiran za 150. sezonu Narodnog pozorišta, direktor Drame je smenjen. Kada je televizija Prva, kako kažu, po ko zna koji put pozvala Savića da razjasni ovu situaciju, on je rekao da će da se pojavi, ali da želi da gostuje sam i bez ministra kulture.

U petak, posle gostovanja ministra kulture Vladana Vukosavljevića i smenjenog direktora drame Željka Hubača, upravnik Dejan Savić se sam javio i rekao da će doći danas, ali pod uslovom da bude sam u studiju. Ipak, juče posle podne saopštio je da ne dolazi i da je sve što je imao napisao u saopštenju.

U saopštenju se kaže da je putem medija upoznat sa protestom jednog dela ansambla koji traži njegovu smenu.

Dejan Savić u saopštenju navodi da je sam Željko Hubač bar tri puta pismeno nudio ostavku zbog sopstvenih propusta, što je on negirao ranije. On je napisao i da su razlozi smene Hubača isključivo umetničke prirode. O svojoj ostavci i slučaju Mirele Krajinović međutim, nije napisao ni slova.

Voditelji TV Prve Jovana Joksimović i Srđan Predojević rekli su da su zvali Dejana Savića u proteklih 10 dana ukupno 15 puta. On je rekao da nema vremena uprkos tome što se drugim televizijama odazivao. Kako se ni danas nije pojavio, oni su ipak rešili da mu javno upute pitanja koja su planirali da mu postave da je došao u emisiju.

Oni su upitali Savića šta je pravi razlog smene direktora Drame Narodnog pozorišta i da li je razlog njegova neposlušnost. Postavili su mu pitanje i da li će, nakon što je deo zaposlenih u Narodnom pozorištu zahtevao njegovu ostavku, da udovolji njihovim zahtevima i ode.

Nakon što su mu uputili i ostala pitanja, naglasili su da oni više neće zvati upravnika Narodnog pozorišta, ali i to da njegove odgovore dalje žele da čuju oni koji traže njegovu smenu i oni koji odlučuju o budućnosti Narodnog pozorišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: