"Žensko srce u šinjelu" u režiji Mirjane Karanović

Predstava "Žensko srce u šinjelu", po tekstu Mihajla Vitezovića, u režiji Mirjane Karanović, biće premijerno izvedena 16. aprila u Centru za kulturu “Vlada Divljan”.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 13.04.2018.

11:35

Priča prati tri žene koje pokušavaju da urade predstavu povodom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, prikazujući živote tri heroine - Milunke Savić, najodlikovanije žene vojnika u istoriji ratovanja, Flore Sends, jedine Britanke sa činom kapetana u srpskoj vojsci, i Nadežde Petrović, slikarke, koja je napustila lagodnost i vratila se u Srbiju da pomogne svom narodu.

Čekajući reditelja glumice počinju da preispituju sopstvene živote, doživljaje iz svoje karijere, ali i da otkrivaju stvari koje ne znaju jedna o drugoj.

"Tri žene. Same. Niko ih nije terao. Otišle u rat. Da se bore za srpski narod. Tri priče iz prošlosti. O Flori Sends, Milunki Savić i Nadeždi Petrović. I tri glumice koje žele da ožive te priče i ostave trag u sadašnjosti", izjavila je Karanovićeva pred premijeru.

Predstava "Žensko srce u šinjelu" zajednička je ideja tri prijateljice i koleginice sa klase, koje i igraju glavne junakinje.

Vesna Paštrović, Jovana Petronijević i Nina Grahovac oživele su tri žene koje su na svoj način ostavile pečat u srpskoj istoriji.

"Imajući u vidu da je ove godine završnica obeležavanja veka od Prvog svetskog rata, odabrale smo upravo tu temu, i to kroz priču o tri neverovatne žene koje su svoje živote posvetile borbi za srpski narod. Uživale smo kroz rad na ovoj predstavi, a posebno smo bile srećne što je naša draga profesorka Mirjana Karanović prihvatila da režira ovaj komad", rekla je Paštrovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: