"Urnebesna tragedija" za početak

Premijera drame Dušana Kovačevića "Urnebesna tragedija", u uspešnoj režiji mlade rediteljke Maje Grgić, pobrala je 6. oktobra duge aplauze publike, kao prva predstava u obnovljenom zdanju Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 07.10.2011.

07:49

Default images

Originalno rediteljsko čitanje Kovačevićeve svevremene priče o porodičnim problemima i nevoljama, prouzrokovanih pre svega društvenim uzrocima i okolnostima, dalo je priliku sjajnoj glumačkoj ekipi i svakom od njih ponaosob da kreiraju zanimljive likove i izvedu odličnu predstavu.

Ulogu dečaka Nevena izvanredno je odigrala Marija Medenica, doajen srpskog glumišta Mihajlo Janketić, kao gost u ulozi Vasilija, uobičajeno na najvišem glumačkom nivou a ovacije su zaslužili i Miodrag Petrović, Aleksandra Pleskonjić, Dušan Jakišić, Tijana Maksimović, Mirjana Gardinovački, Nikola Ivačkov i Dragan Kojić. Posle višemesečnih radova na obnovi krova i unutrašnjosti zgrade SNP-a, koje ove godine obeležava vek i po postojanja, prva dramska predstava izvedena je na obnovljenoj sceni "Pera Dobrinović".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

13 h

Podeli: