Priče hotelskih gostiju u ZOO vrtu

Zbirka priča beogradske spisateljice Ljubice Arsić "All Inclusive“, o životnim iskustvima privremenih korisnika hotelskih soba, predstavljena je 27. septembra u beogradskom Zoološkom vrtu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

18:44

Default images

Autorka je na promociji rekla da knjiga sadrži 12 priča, koliko je meseci u godini, a sve pripovesti ispričane su u hotelima gradova i mesta na razlčitim podnebljima, u Buenos Ajresu, Firenci, u selu u
Andima.

"Knjiga počinje i završava se u Beogradu, u hotelu 'Toplice' koji je u jednoj strmoj ulici i predstavlja omiljeno mesto u mom životu", rekla je Arsić.

Ona je objasnila da je za promociju knjige izabrala Zoološki vrt jer je to bilo prvo mesto njenog "čuđenja" i shvatanja da svaka životinja, kao i svaki čovek, nosi jednu životnu ideju.

"Priču iz Zoološkog vrta sa markiranim ljudskim karakterima prenela sam u roman", rekla je Arsić i dodala da to nije knjiga "hotelskog tipa", već da pojedinca izdvaja iz ambijenta u kojem se oseća
ugodno, i smešta ga u hotel, kao prostor bez intime.

Urednik izdavačke kuće "Laguna" Nenad Župac rekao je da je hotel vezivno tkivo knige jer na su tu svi izjednačeni, bez obzira na to da li su hoteli jeftini ili skupi.

Kao i u drugim delima Ljubice Arsić, i u ovoj zbirci priča savremene tematike pristuna je čežnja i potraga žene za idealnom ljubavlju, rekao je Župac.

On je ocenio da je zbirka "All Inclusive" novi kandidat za Andrićevu nagradu koju je autorka već dobila za prčce "Maco da l' me voliš?".

Ljubica Arsić objavila je romane "Čuvari kazačke ivice", "Ikona" i "Mango", zbirke priča "Prst u meso", "Cipele buvine boje", "Barutana", "Zona sumraka" i druge.

Arsić je dobitnica nagrada "Žensko pero", "Biljana Jovanović", "Laza Kostić", a njene knjige prevedene su na engleski, francuski,nemački, bugarski, italijanski, ukrajinski i slovački jezik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: