Dok je sve(t) na pauzi, muzika se stvara: Ovo su svetski muzički noviteti

Iako se čini da je sve(t) na pauzi, muzika teče dalje, a dosta muzičara je pronašla način da dopre do svojih fanova i poštovaoca i da im pruži utehu, hrabrost za dane, nedelje i mesece pred nama. Zato vam predstavljamo novu muziku Sony izvođača kako biste bili u toku sa muzičkim dešavanjima i da što lakše prevaziđete ovaj period socijalne izolacije.

Izvor: B92
Podeli
Foto:Gettyimages/ Ian Gavan
Foto:Gettyimages/ Ian Gavan

Počinjemo sa Hauserom koji je kao i većina u izolaciji. Evo šta nam on poručuje:''Ja sam zapravo čitav život u karantinu i izolovani samac koji je u svom svetu i mislima. Puno vremena provodim i sam u prirodi pa je trenutna situacija za mene samo nastavak samoizolacije. U aprilu će biti godišnjica pauze od 2CELLOS i turneja. Trebalo je da krenem sa solo turnejom, ali su koncerti potvrđeni za april i maj odloženi zbog pandemije. Mislim da ova samoizolacija ima i dobrih strana. Biće ovo provera za većinu ljudi, mogu li biti sami sa sobom, okrenuće se sebi i nekim izgubljenim vrednostima. Svet juri, radili smo protiv prirode. Sad treba malo stati da se neke stvari poslože. Priroda se već obnavlja. Čuvajte sebe i druge i ostanite kući.“, poručuje Hauser.Pogledajte njegov novi spot “Lonely Shepherd”

John Legend - ''Actions''

Nakon singla "Conversations in the Dark", John Legend je objavio "Actions", još jednu novu kompoziciju koja će se naći na njegovom budućem albumu planiranom za izlazak ove godine.

U novom singlu možete čuti sempl iz kompozicije "The Edge" Davida McCalluma.Ovaj sempl se može čuti i u pesmi "The Next Episode" koju izvode Dr.Dre i Snopp Dogg.

Autori pesme "Actions" su Legend, Warren Felder,Alec Nicefero i Keith Sorrells, dok je producent Oak for GO!/The Orphanage.

EGOT dobitnik (Emmy, Grammy,Oscar i Tony nagrade), Legend je novu pesmu izveo tokom njegove serije koncerata "Together At Home" kojom hrabri svoje fanove tokom izolacije, a u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) i organizacijom Global Citizen.

Rosalia- ''Dolerme"'

Rosalia je objavila novu up beat baladu na svom maternjem, španskom jeziku, "Dolerme" ("Povredi me"). Na svojim društvenim stranicama Rosalia govori o globalnoj situaciji i ljudima u prvim borbenim redovima.Takođe, objašnjava kako joj pisanje pesama pomaže da održi mentalnu stabilnost, kao i da se nada da isto može preneti putem svojih pesama svim slušaocima.

Donald Glover Childish Gambino - 3.15.20.

Dobitnik nagrada Grammy, Golden Globe i Emmy, glumac, producent i performer, Donald Glover aka Childish Gambino, objavio je potpuno novi album (Wolf+Rothstein/RCA Records). Na albumu mu gostuju Ariana Grande, 21 savage i Khadja Bonet.Prvi singl je numera ''Time'' koju je Donald uradio sa Arianom Grande.

Josef Salvat- Paper

Josef Salvat je objavio još jedan novi singl sa budućeg albuma "Modern Anxiety" koji izlazi 15.maja (Columbia Records UK).

Pesma je direktno upućena queer zajednici, kojoj je nekada pripadao i on, a direktno je inspirisana njegovim bliskim prijateljima:

"Hteo sam da napišem pesmu o zavisnicima jezivog koktela seksa i droga, kao i užasnog osećaja krivice koji nastupa nakon otrežnjenja" izjavio je Salvat.

Pogledajte zvaničan video spot za pesmu ''Paper moons''

Gromee x Jesper Jenset-Sweet Emotions

Novu pesmu ima poljski producent Gromee koji je napravi saradnju sa norveškim pevačem Jesperom Jensetom. Njihov singl se zove "One Last Time", a već je strimovan preko 15 miliona puta širom sveta, dok na kanalu YT ima preko 20 miliona pregleda.

Autori pesme su:Jesper Jenset, Jeffrey Goldford i Mike Willemsen, dok je pesmu komponovao i producirao Gromee. Pogledajte zvaničan spot pesme''One Last Time"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu