Prvi Gruvlend festival 9. maja u DOB-u

Zemlja Gruva 9. maja od 20 časova u Domu omladine Beograda otvara vrata svoje izdavačke etikete Gruvlend u okviru prvog Gruvlend festivala.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2014.

09:41

Default images

Gruvlend je studio, izdavačka kuća i platforma za produkciju i promociju muzike koju su osnovali članovi benda Zemlja Gruva kada i sam bend, pre 4 godine. Misija Gruvlenda je da pruži podršku domaćim i neafirmisanim autorima, da ih stimuliše, afirmiše, edukuje i podrži u širenju kvalitetne muzičke scene u Srbiji, bez obzira na žanrove u kojima oni stvaraju.

Festival Gruvlend će predstaviti autore čije će se pesme naći na istoimenoj net etiketi. Veoma zanimljiva je šarenolikost muzičkih žanrova autora koje Gruvlend predstavlja, a koji se kreću od šlagera, preko regea, dancehalla, rock’n’rolla, elektro, hip hopa do r’n’b-a.

Neki od autora su poznati beogradskoj publici kao Hornsman Coyote, BegeFank, Marko CYA, Srđan Marković , dok će zanimljive muzičke pojave kao Luke Black, Tommy T, Prašine, Dema Beograd tek čuti.

Do samog festivala, publika može da posluša singlove Duh Paranoje beogradskog benda Prašine, Ti i ja autora Srđana Markovića, koji su objavljeni 2013, zatim najsvežiji i iznenađujuće zapažen singl DGENERATION za mladog i talentovanog Luke Blacka koji nedavno objavljen, i singl Sweet Music u saradnji Hornsman Coyote/ MC Milovan / Tommy T, koji će biti objavljen krajem aprila. Singlovi će biti dostupni i na muzičkim servisima kao što su iTunes, Deezer, Spotify, Beatport itd.

Pre nastupa izvođača, zainteresovani mogu da pogledaju video o autorima, u produkciji Gruvlenda i theNO filma. Video je urađen u formi intervjua, gde svaki autor govori o svom projektu, o načinu stvaranja muzike, o tome šta je muzika i koji bi uticaj kao autor voleo da ostvari. Cilj videa je da predstavi autore, i naglasi raznovrsnost pristupa i poimanja muzike. Do samog festivala, delove intervjua možete pogledati na Gruvlendovom YouTube kanalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

13 h

Podeli: