Kad je Stray Dogg sreo Anu Ćurčin

Mlada beogradska kantautorka održaće prvi solistički koncert sa bendom 29. novembra u sali Amerikana Doma omladine Beograda, koji uz singl "I can't" praćen video-spotom, najavljuje i neobičan intervju.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2013.

21:56

Default images

U susret koncertu Anu je intervjuisao Dušan Strajnić iz benda Stray Dogg, koji će biti i jedan od gostiju na koncertu 29. novembra. Svega nekoliko dana kasnije, 6. decembra, sastav Stray Dogg takođe će nastupiti u Domu omladine, a gosti na njihovom koncertu biće sastav Ti. Dušan Strajnić (Stray Dogg): Da li imaš vremena za intervju?
Ana: Vrlo malo, ali ću paralelno sa ovim razgovorom da radim i druge stvari, na primer da zakažem i održim probe za ovu nedelju :)

Šta trenutno slušaš, šta ti je trenutno na ipod/winamp plejlisti?
Plejlsta mi je dosta haotična, tu su Tim Buckley, Gillian Welch, Grouper, Feist, Paul Simon, a i Chromatics, Suuns, Alva Noto & Ryichi Sakamoto... Zavisi od raspoloženja.

Kada očekujemo tvoj album?
Ove nedelje smo objavili single „I can’t“, koji sam završila uz produkcijsku podršku Nemanje Mosurovića. Singl je najava za album, ali tek nam predstoji veliki rad na pesmama. Volela bih da mogu da najavim album za proleće.

Da li će i publika u drugim gradovima Srbije imati prilike da te čuje?

Do sada sam pored nastupa u Beogradu svirala nekoliko puta u Novom Sadu i u Majdanpeku na Festivalu Sound & Visions. Volela bh da isplaniramo turneju po Srbiji na proleće i nadam se da ćemo uskoro moći da kažemo više o tome.
Foto: Bojana Janjiæ
Koja pesma (ili izvođač) ti je „guilty pleasure“?
Hahah, joj, pa ima mnogo toga. Generacijska je stvar to što znam napamet sve hitove devedesetih, ali recimo Bruce Springsteen-a mogu uvek da slušam, to je za nekoga baš veliki „guilty pleasure“.

Da možeš da biraš da sviraš sa nekim od omiljenih svetskih muzičara, ko bi to bio?
Bruce Springsteen. Da li vodiš dnevnik?
Nekada jesam, ali sada zapisujem uglavnom stihove i pesme kada naiđe inspiracija.

Da li je opasno imati svoj stav?
Znamo da jeste, kao što je opasno i nemati stav.

Da li muzika izaziva zavisnost?
Ljubav prema muzici je čudna stvar, teško je doći do trenutka u kome imaš slobodu da izabereš da se baviš isključivo njom u životu. Okolnosti nekako stalno nameću da muzika dolazi poslednja, barem je to moje iskustvo. Možda to i nesvesno radi. Da, izaziva zavisnost, bez muzike mogu jako da patim...

Da li postoji savršena (ili savršeno nesrećna) ljubavna priča?
Pa zar to nije svaka, kada uđemo malo dublje u osećanja?

Kako izgleda biti mladi ženski talenat u Srbiji?
Jako sam srećna što postoji publika za muziku koju sviram, da postoji mnogo ljudi koji su spremni da me podrže, pomognu i rade sa mnom. Sve je uglavnom zasnovano na dobroj volji i entuzijazmu. Sada smo, na primer, ponovo uspeli da snimimo spot bez ikakvog budžeta, ovoga puta u režiji Marije Radosavljević i Marije Ninković. U ovom smislu stvarno sve ide super i jako sam zahvalna svima. Ali to je takođe i pokazatelj koliko još treba radimo i budemo bolji. Koja je tvoja prva pesma/numera koju si napisala?
Mislim da se zvala „Have You Ever Been in Love“... Imam je i dalje negde u kompjuteru.

Da li je ljubav uvek nesrećna?
Naravno da nije, ali ja sam nepopravljivo melanholična.

Da li su bol i patnja potvrda svakog velikog umetničkog dela?
Verujem da su veliki deo, ali mislim da je to pre svega Ljubav.

Ja dolazim na tvoj koncert u petak, a da li ćeš ti doći na moj koncert sledeće nedelje?
Naravno!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: