Kultura

Sreda, 03.01.2024.

09:52

Dobre vesti za ljubitelje "Igre prestola", oglasio se pisac

Džordž R. R. Martin potvrdio je na svojoj internet stranici da HBO radi na nekoliko animiranih serija smeštenih u svetu njegovog fantastičnog serijala "Pesme leda i vatre", po kojem je snimljena serija "Igra prestola".

Izvor: index.hr

Dobre vesti za ljubitelje
Foto: Shutterstock/ArtMediaWorx

Prema Kolajderu, HBO je najavio četiri animirane serije, ali je produkcija dve od njih pauzirala jer je odlučeno da se program posveti drugim projektima.

Martin je objasnio da ga je trenutno stanje u svetu animacije navelo da svoj serijal adaptira u animiranom formatu. Slavni pisac izjavio je da je animacija napredovala u poslednjih par godina, a velika mu je inspiracija Netfliksov ovogodišnji animirani hit "Plavooki samuraj", koji prikazuje mračnu i okrutnu priču u animiranom formatu.

"Kako to već biva, HBO i ja radimo na animiranim projektima, smeštenim u svet Leda i vatre", napisao je Martin. "Nijedan od njih još nije dobio zeleno svetlo, ali mislim da smo blizu tog koraka za neke od njih", dodao je on.

Martin je takođe potvrdio da će serija "Nine Voyages", koja prati Velariona iz "Kuće zmaja", biti prikazana u animiranom formatu, iako se u početku pričalo da se radi o igranoj seriji. Do ove promene došlo je zbog restrikcije budžeta.

"Prebacili smo Nine Voyages, seriju o legendarnim putovanjima Si Snejka, iz igranog u animirani format. U potpunosti podržavam ovu promenu", napisao je Martin.

"Igrana verzija bila bi preskupa zbog restrikcija u budžetu, jer se pola serije odvija na moru i svake nedelje bi trebalo da gradimo novu luku, od Driftmarka do Lysa, pa sve do Basilisk Islesa, Volantisa, Quartha i tako dalje. To je ceo svet. Imamo veće šanse da ga prikažemo uz pomoć animacije. Trenutno su u razvoju tri animirana projekta", objasnio je pisac.

Autor popularnog serijala dodao je da u Holivudu ništa nije sigurno te da svaki od ovih projekata ima dug put pred sobom.

HBO je trenutno fokusiran na produkciju druge sezone "Kuća zmaja", kao i na još jedan spin-off "Igre prestola", nazvan "A Knight of the Seven Kingdoms: Hedge Knight", koji će pratiti avanture viteza Dunka i njegovog štitonoše Ega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: