Zvezda Spajdermena: "Skorseze ne zna kakav je Marvelov film jer ga nikad nije snimao"

Tom Holand odgovorio je na komentar čuvenog reditelja Martina Skorsezea da Marvelovi filmovi nisu "prava umetnost".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 28.12.2021.

09:02

Zvezda Spajdermena:
Foto: Profimedia

Prošle godine, Skorseze je u intervjuu za "Empire", između ostalog, rekao:

"Najiskrenije, mislim da koliko god da su Marvelovi filmovi dobro napravljeni, sa glumcima koji rade najbolje što mogu u datim okolnostima, oni su tematski parkovi", rekao je tada Skorseze.

"To nije umetnost ljudskih bića koji pokušavaju da prenesu emocionalna, psihološka iskustva drugima".

Surovi Ridli Skot: "Marvelovi filmovi su dosadne priče i još dosadniji specijalni efekti"

Sada, zvezda filma "Spider-Man: No Way Home", Tom Holand je odgovorio na rediteljeva uverenja, postavljajući mu retoričko pitanje: "Možete da pitate Skorsezea: 'Da li biste želeli da snimite Marvel film?' Ali on ne zna kako je to jer ga nikada nije snimio", rekao je Holand u intervjuu za "The Hollywood Reporter".

"Snimao sam Marvel filmove i takođe sam snimao filmove koji su bili kandidati za Oskara, a jedina razlika je u tome što je jedan mnogo skuplji od drugog. Ali način na koji razvijam lik, način na koji reditelj urezuje nit priče sa likovima – sve je isto, samo urađeno u drugačijem obimu. Tako da mislim da su prava umetnost", istakao je Holand.

Zamalo je napustio Holivud, a film sa Dikapriom ga vratio na kolosek

Glumac je dodao a smatra da bi MCU film mogao biti dobar ili loš, ali da će ga i dalje videti milioni, a mali indi film bi, za poređenje, verovatno imao još manju gledanost, tako da bi bilo nerazumno porediti ove dve vrste.

"Mislim, takođe možete pitati Benedikta Kamberbača ili Roberta Daunija mlađeg ili Skarlet Johanson – ljude koji su snimili vrste filmova koji su dostojni Oskara i koji su takođe snimali filmove o superherojima – i oni će vam reći da je to isto, samo na različitim skalama, rekao je Holand.

"I manje je spandeksa u 'Oskar-filmovima'", zaključio je glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: