Art parlament: Umetnost kao podrška poslovanju

Svečana sednica Art Parlamenta održaće se 3. marta u izložbenoj sali Hotela Crowne Plaza u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.02.2016.

12:16

Art parlament: Umetnost kao podrška poslovanju

Na sednici Art parlamenta tokom izložbe poslovne Artoteke, pričaće se o novitetima i modelima primene umetnosti u biznisu, kao i razvoju perspektive umetnosti u Srbiji. Pokušaće se sagledati umetnički potencijal za korporativnu primenu kroz HR i real-estate sektore, a uz primere iz domaće prakse objasniti koji su to vizuelni efekti slike na svest i podsvest u poslovnom okruženju i koliko su kreativnost i inovativnost bitne stavke u modernom poslovanju.

Na panelu će učestvovai Aleksandar Hangimana, direktor Manpower grupe u Srbiji, Radmila Miletić član IO Wiener RE, dr Vanj ković docent odeljenja za psihologiju Filozofskog fakulteta, Jelena Malešević, modni dizajner Morfium Fashion-a i Maja Živanović, likovni kritičar i urednik kulturnog programa Sudija B.

Na izložbi poslovne Artoteke naće se dela Miloša Šobajića, Nikole Žigona, Gale Čaki, Đorđa Aralice, Slobodana Tomanovića, Branka Miškovića, Aleksandra Bunčića, Jelene Kršić, Saše Montilja, Galerije Prima i Gordane Tomić.

O čemu se radi?

Nije iznenađujuće da se u razgovorima sa menadžerima korporacija nailazi na umetnički senzibiline osobe, sa inostranim iskustvom, svakako obazovane i upućene, vrlo svesne potrebe ljudskog oka, ali i duhovnog bića... da bude okruženo lepim i vrednim. Upravo pripadnici menadžmenta u vrhunskim kompanijama, aktivni i odgovorni na radnim pozicijama za svoje zadatke, ali i za razvoj društva kroz CSR - korporativno društvenu odgovornost, uz stručnu pomoć vraćaju umetnost, postavljajući je na zidove svojih kompanija, u vidokrug zaposlenih, pa i posetilaca, partnera i klijenata – na način da uživaju u benefitima po poslovanje, stoji u saopštenju Art Parlamenta.

Tako se potrebe poslovnog sveta za vizuelnom umetnošću prepoznaju na dva osnovna polja. Prvo je polje ljudskih resursa i to kroz: programe kreativne motivacije, personalizaciju okruženja, senzibilitet zaposlenih i vizuelne uticaje na efikasnost i timski duh. Drugo polje je polje umetničkog uređenja prostora, koje je zapravo visoko sofisticirni skup analiza korporativnih potreba za istim u smislu imidža, praćenja vizuelnog identiteta kompanije i kanalasinje osnovnih vizuelnih poruka okruženja kao i skup stručnih mera za brigu o uticaju boja i motiva, estetskih intervencija u eneterijeru i kreiranju vrednog imidža. Na kraju, ali ne manje važno, vrhunska dela u modernom poslovnom okruženju – najčešći su zahtev – za šta je potreban krajnje korporativno prihvatljiv i finansijski odgovoran model, kakav zastupa Artoteka art parlamenta.

"Artoteka art parlamenta predstavlja jedinstveni skup dela, internacionalno afirmisanih domaćih slikara i vajara, a namenjena je razvoju lokalnog art-biznisa, zasnovanog na globalno dokazanim tržišnim premisama poslovnosti u ovoj oblasti. Trenutni fokus Artoteke je rad na sačinjavanju što šireg kataloga i plasmanu kroz business-to-business model u korporativnom svetu, na mestima gde se vodi računa o potrebama zaposlenih i potrebama prostora za umetnošću", saopštavaju iz Art Parlamenta.

"Značaj prve srpske poslovne artoteke je u simbiozi poslovnih znanja i veština i umetničkih resursa. Sa jedne strane predstavlja inovativnost u poslovanju, a sa druge doprinosu u razviju umetničkog tržišta. Za arfimaciju umetnosti u Srbiji, jako je važno da se prisetimo i da se zna, da je umetnost potrebna. Bilo da su kompanije manje i velike, pre svega, njih čine ljudi i sve u njima je namenjeno ljudima. Predstavnici onih kompanije koje drže do potreba svojih zaposlenih, imaju razvijenu HR svest, primenjuju principe CSR-a, imaju interesovanje da vide i čuju nešto više o ovom konceptu i sagledaju zašto je umetnost potrebna – prava su publika za svečanu panel sednicu art parlamenta, koja će se održati početkom marta u Crowne Plaza hotelu u Beogradu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: