Duško Paunković predsednik NSK-a

Na 10. redovnoj sednici Nacionalnog saveta za kulturu za novog predsednika tog tela izabran je prevodilac Duško Paunković, a članovi Saveta saglasili su se, povodom informacija o mogućem ukidanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, da on kao ustanova od velikog kulturnog značaja za Republiku Srbiju treba da nastavi sa radom.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na juče održanoj sednici Paunković je jednoglasno izabran za novog predsednika na predlog Dušana Otaševića, koji je vršio tu funkciju od septembra 2011. do septembra 2012, ali se iz ličnih razloga povukao s položaja po isteku jednogodišnjeg mandata, predviđenog Poslovnikom o radu Nacionalnog saveta za kulturu, saopštio je Savet.

Na dnevnom redu Desete redovne sednice Saveta bili su i rasprava o godišnjem izveštaju o radu Saveta, koji Savet podnosi Narodnoj skupštini i informacija o stanju u zaštiti kulturnog nasleđa.

Dva člana Saveta podnela su ostavku na članstvo u Savetu: Muhedin Fijuljanin, koji zbog imenovanja na položaj državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ne može više da obavlja dužnost člana Saveta i Gordana Komad Arsenijević, koja je onemogućena da učestvuje u radu Saveta zbog povećanog obima profesionalnih obaveza.

Savet se saglasio da, povodom situacije sa Zavodom za proučavanje kulturnog razvitka, izda sledeće saopštenje: "Oslanjajući se na informacije iz medija po kojima Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka preti ukidanje, Savet je na Desetoj redovnoj sednici NSK, održanoj 5. septembra 2012. zaključio da Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, kao ustanova od velikog kulturnog značaja za Republiku Srbiju treba da nastavi sa radom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 26 idi na stranu