Kontakt zona od 26.do 29. maja

U okviru ovogodišnjeg Mikser festivala Kontakt zona će predstavljati mesto za susrete posetilaca i učesnika u debatama, predavanjima i neformalnim razgovorima.

Izvor: B92

Sreda, 19.05.2010.

17:51

Default images

Kontakt zona okuplja veliki broj domaćih sagovornika i gostiju iz sveta i regiona koji će na panel diskusijama razmeniti ili ukrstiti mišljenja o najaktuelnijim temama našeg društva. Cilj ovih diskusija je ukazivanje na autentične pokretače razvoja Balkana, kao i spajanje tog regiona u celovit kulturni i poslovni prostor. Tema debata ovogodišnje Kontakt zone jeste Balkan, njegovo novo mesto i uloga u EU i komparativne prednosti i komplementarnost regiona u odnosu na zemlje zapadne Evrope.

Kako propuštene korake preskočiti, kako pronaći autentične prednosti, kako se ponovo uključiti 20 godina kasnije u planetarnu ekonomiju i koja je uloga kreativnih potencijala Srbije i regiona u osmišljavanju strategija za preživljavanje i napredovanje, samo su neke od tema ovogodišnje Kontakt zone.

Lokacija je poslednji sprat zgrade magacina u kojoj se nalazi i Expo.

Ulaz u Kontak zonu je besplatan za publiku, kao i za sve ostale zone na Mikser festivalu.

Program Kontakt zone:
Sreda, 26. maj
14.00 - The Creative KEG (New Balkans creative Panorama: regional Networks and Platforms). Učestvuju gosti iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije i Srbije. Prilika za razmenu milšljenja sa čelnicima Vienna I Sofia Design week-a, IncerdiblEurope Summit-a.
16.00 - Creative Enterpreneurship, The Balkan Way: Be Your Own Boss – Choose Your Career.
18.00 - Design is not Glamorous! Panel o budućnosti dizajna nameštaja u regionu. Gosti: Konstantin Grčić iz Nemačke, Fadil Ćostović i Dražen Poznanović iz BiH, Jelena Matić iz Srbije i Nikola Radeljković iz Hrvatske.

Četvrtak, 27. maj
14.00 Is fair Play Possible? Potraga za rešenjem za nasilje u sportu. Učestvuju Dušan Vujošević, Amnon Vidan iz Izraela (The Peres Centre for Peace), Ana Kosovac (Ministarstvo za sport i omladinu), Nenad Dikić iz Antidoping komisije i Mihajlo Delić.
16.00 - Media Between Balkan and Balkanization. Da li su mediji katalizatori progresa ili pada balkanskog društva? Prezentaciju vodi Aleksandar Tijanić.
16:30 - Europe, Balkans, Serbia. The Future Reading. Balkan, između Evrope i Srbije, pitanja identiteta. Na debati učestvuju Srđan Weiss, Milica Delević, Aleksandar Petković, Darko Lungulov, Mirko Ilić i drugi.
18.30 - YU Pop Culture: New Times. Kako izgraditi novu kulturu na starim osnovama? Učestvuju Moma Rajin, Siniša Škarica, Petar Popović, Boris Miljković, Stanko Crnobrnja, Uroš Đurić i Igor Stoimenov.

Petak, 28. maj
14.00 - Responsability Vs Bottom Line. O oporavku posle globalne krize govore Veran Matić, Sandra Štajner, Maja Dželatović, Olja Stojanović i Neven Marinović.
15:00 - Deep Ecology. Predavanje drži gospodin Douglas Tompkins iz SAD-a, osnivač Foundation For Deep Ecology.
16.00 - Deep Ecology Debate na kojoj učestvuju Oliver Dulić, Douglas Tompkins, William Infante (UNDP), Kris Tomkins i Nina Babić.
18.00 - Roadmap 2050. Predavač je Reiner de Graaf iz Holandije
18:30 - Brave New World. Prezentaciju drži Kori Udovički.
19.00 - Energy For All. Debata na kojoj učestvuju Kori Udovički, Reiner de Graaf, Mark Crandall iz SAD-a. Debatu vodi Dejan Vasović.

Subota, 29. maj
14.00 - Cinematic Balkans. Predavač je Nevena Daković sa fakulteta Primenjenih umetnosti.
14:30- Independently Creative: Ideas, Solutions, Freedom.O preživljavanju i perspektivama nezavisnih kreativnih časopisa govore Adrija Rusan iz Hrvatske, Bistra Andreeva iz Bugarske, Zmago Novak iz Slovenije i Mia David iz Srbije.

16:30h - Urban Innovators, OMA Office for Metropolitan Architecture – Current Practice. Predavanje drži gospodin Reiner de Graaf iz Holandije.
17:30 - Creative Cities. Predavač je Dragan Klaić.
18.00 - Creative City & Urban Innovators. Na panelu učestvuju gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, Reiner de Graaf, Dragan Klaić, Choy Hyon Sook iz Južne Koreje, Nemanja Petrović i Dejan Ubović.

Ceo program Mkiser Festivala pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: