Valeri iz pesme Ejmi Vajnhaus postoji: Ko je žena kojoj je posvećen čuveni hit? FOTO

Jedna od najpopularnijih pesama Ejmi Vajnhaus je "Valerie", hit iz 2006. koji je postao favorit obožavatelja, ali jeste li znali da se zapravo radi o stvarnoj osobi?

Izvor: index.hr

Petak, 24.03.2023.

11:35

Valeri iz pesme Ejmi Vajnhaus postoji: Ko je žena kojoj je posvećen čuveni hit? FOTO
Foto: Profimedia

Malo ljudi zna da je pesma zapravo obrada i da ju je izvorno napisao i izveo britanski bend "The Zutons". Postoji mnogo teorija o tome o čemu, odnosno o kome pesma govori, ali misterija je konačno rešena jer je pronađena "stvarna" Valeri iz pesme.

Vizažistkinja iz Njujorka

Valeri Star slavna je vizažistkinja iz Njujorka, koja je u intervjuu za Vajs otkrila kako je bila u vezi s frontmenom benda Dejvom Mekebom i rekla da je pesma zapravo o njoj, što je potvrdio i Mekeb.

"Ona je bila u SAD, ja sam bio kod kuće i bilo je to poput razglednice", ispričao je i otkrio šta ga je tačno inspirisalo za stvaranje te pesme. Naime, Valeri je umalo otišla u zatvor nakon nekoliko saobraćajnih prekršaja, što ju je sprečilo da dođe u Veliku Britaniju. Uostalom, Ejmi Vajnhaus je u pesmi upitala: "Treba li ti dobar advokat?" Ljubavna posveta

"Sećam se kad mi je rekao za pesmu. Bilo je to u stilu: 'Napisao sam pesmu o tebi. I postao je singl.' I nije hteo da mi kaže nikakve detalje. Bio je jako stidljiv zbog toga. I mislila sam u sebi: 'Valeri, kako zvuči ova pesma?'" priznala je Valeri.

Par se prvobitno upoznao na koncertu na Floridi, gde su Zutons nastupili kao predgrupa.

"Imali su tako jedinstven zvuk i takvo nešto nisam pre čula. Elektricitet koji su zajedno stvarali na pozornici kao bend bio je jednostavno predivan", prisetila se.

"Jedno piće pretvorilo se u mnogo drugih. Otišli smo u stan prijateljice i pili šampanjac na krovu sve dok sunce nije izašlo. I to je bio naš prvi susret", dodala je.

Na pitanje koji joj je najdraži stih iz pesme, Valeri je odgovorila kako joj se svideo deo u kojem je opisao njenu "riđu" kosu, a dodala je i kako se u to vreme "smešno oblačila", baš kao Valeri iz pesme.
Izvan svog vremena

Valeri je ispričala kako joj se slomilo srce kada je videla da pesma postaje veliki hit u isto vreme kada se Ejmi Vajnhaus borila sa porocima.

"Bila je briljantna umetnica. Bila je izvan svog vremena. To je tako tužno i tragično, u toliko mnogo aspekata. Kao i spot, nije mogla da bude u njemu jer je bila u svom svetu", rekla je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: