Beogradsko leto ove godine počinje u junu sa Belgrade Beer Festom i Belgrade Music Weekom

Belgrade Beer Fest i Belgrade Music Week, festivali koji su proglašeni manifestacijama od značaja za grad Beograd i predstavljaju deo Beogradskog leta i turističke ponude prestonice, ove godine održaće se u izmenjenim terminima, odnosno u junu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2023.

15:34

Beogradsko leto ove godine počinje u junu sa Belgrade Beer Festom i Belgrade Music Weekom
Foto: Promo

Odluka o menjanju termina održavanja omiljenih beogradskih festivala, koji svake godine okupe na stotine hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva, doneta je u skladu sa početkom letnje turističke sezone u Beogradu, saopštili su organizatori.

Tako će jedan od prepoznatljivih simbola prestonice, beogradski festival piva, koji ove godine obeležava svoje 20. izdanje, biti održan od 15. do 18. juna na Ušću, a nov datum, osim što će obogatiti kulturnu ponudu Beograda, doprineće i dodatnom unapređenju programskog segmenta festivala i pružanju boljeg iskustva zaljubljenicima u pivo i kvalitetnu muziku.

"Održavanje Belgrade Beer Festa u junu pruža nam veće mogućnosti kada je u pitanju bukiranje izvođača sa svetske muzičke scene. U ovom trenutku već imamo potvrdu nekih od najpoznatijih imena o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, a sa još nekolicinom smo u pregovorima. Verujem da će ovogodišnji izbor izvođača obradovati mnogobrojnu publiku i podići kvalitet festivala na viši nivo. Smatramo da u godini važnog jubileja, 20. izdanja najveće i najposećenije prestoničke manifestacije, Belgrade Beer Fest to i zaslužuje. Naša posvećenost kvalitetu, odličan izbor piva i muzičkih izvođača, kao i bezbednost i zdravlje posetilaca, ostaju naši prioriteti", izjavio je Milenko Škarić, vlasnik i osnivač Skymusica, kompanije koja je zajedno sa Gradom Beogradom u organizaciji beogradskog festivala piva.

Publiku od 15. do 18. juna očekuju i nastupi najvećih domaćih bendova, a kako je najavljeno, ovogodišnji Belgrade Beer Fest, pored odličnog programa, obeležiće i najsavremenija produkcija, kao i brojni sadržaji za posetioce, po čemu će ova manifestacija moći da parira najvećim evropskim muzičkim festivalima.

Datum održavanja Belgrade Music Weeka biće naknadno saopšten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: