U Geteborgu održan Prvi sajam srpske knjige

U švedskom gradu Geteborgu 25. i 26. februara održan je Prvi sajam srpske knjige. Sajam je otvorio ambasador Republike Srbije u Švedskoj Dragan Momčilović.

Izvor: Srpska istorija

Sreda, 01.03.2023.

13:12

U Geteborgu održan Prvi sajam srpske knjige
Foto: Shutterstock/ Chinnapong

U organizaciji Creative Communication Initiative tokom vikenda održan je Prvi sajam srpske knjige i okupio je brojne pisce i stvaraoce na srpskom jeziku. Prvog dana predstavilo je svoja dela pet pisaca, drugog dana osam pisaca bili su gosti sajma, a posebna ekskluziva jeste predstavljanje nove knjige Žarka Lauševića "Padre, idote!".

Pisci sa Kosova i Metohije, iz Niša, Prokuplja, Republike Srpske, ali i oni koji žive u Skandinaviji govorili su o svojim delima.

Takođe, u okviru sajma prikazan je trejler za film ,,33 anđela” koji govori o stradanju srpske dece u logorima u Norveškoj za vreme Drugog svetskog rata. O filmu je govorio producent Branko Dimović Dimeski, prenosi portal Srpska istorija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: