Četvrtak, 26.09.2013.

08:41

Raste broj žrtava zemljotresa

Broj žrtava veoma jakog zemljotresa koji se u utorak dogodio u Pakistanu, porastao je na 348, a broj povređenih na više od 550.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Podaci se menjaju kako spasioci stižu u siromašna planinska sela, rasuta po bespuću uz granicu Irana.

Po Kancelariji UN za humanitarne poslove, u krugu od 50 kilometara oko epicentra potresa, u pokrajini Baludžistan, živi 60.000 ljudi.

Zemljotres magnitude 7,7 stepeni dogodio se u utorak na jugozapadu Pakistana.

Srušile su se kuće od cigle i sušenog blata. Gotovo 90 odsto kuća u jednom okrugu je uništeno, rekli su zvaničnici.

Baludžistan je najveća i najslabije naseljena pokrajina Pakistana, a epicentar potresa je bio u centralnom, teško pristupačnom delu. Zemljotres se osetio i u velikim gradovima na jugu Pakistana, kao i u Indiji i Iranu.

Ekstremisti gađali spasilački helikopter

Ekstremisti u Pakistanu su danas ispalili dve rakete na hlikopter u kojem su nalazio direktor Nacionalne agencije za vanredne situacije, ali u tom napadu niko nije povredjen, izjavio je jedan vojni zvaničnik.

Helikopter sa general majorom Muhamadom Saedom Alemom je nadletao oblast Avaran u provinciji pogođenoj zemljotresom. "Dve rakete su ispaljene na helikopter, ali su promašile metu", rekao je on za agenciju AFP i dodao da je to područje uporište ekstremista iz Oslobodilačkog fronta Baludžistana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: