Automobili

Utorak, 09.04.2013.

17:40

Citroenov novi DS koncept

Citroen je za predstojeći sajam automobila u Šangaju najavio premijeru novog koncepta, Wild Rubis, iz ekskluzivne DS serije. Francuski proizvođač još uvek drži u tajnosti o kakvom vozilu je reč, a veruje se da je u pitanju luksuzni krosover zasnovan na modelu DS5.

Izvor: B92

Default images

Kako bi zagolicao maštu ljubitelja automobila, Citroen je objavio kratki video kojim najavljuje koncept DS Wild Rubis, ali u kojem se malo toga vidi:



Ipak, fotografija koja se nedavno pojavila na internetu nagoveštava da je u pitanju ranije najavljeni krosover koji deli platformu sa Citroenom DS5.

Spekuliše se da će budući serijski model ovog krosovera imati oznaku DSX i da će biti dugačak oko 4,7 m. Automobil će biti dostupan i u konfiguraciji sa pogonom na sva 4 točka, a u prodajnim salonima očekuje se 2014. godine.
Detalj prednje svetlosne grupe Citroena DS Wild Rubis
Verzija za evropsko tržište imala bi dizel-električni hibridni pogonski sistem koji bi se sastojao od HDI motora sa163 ks, baterija i elektromotora koji razvija 37 ks (27 kW).

Citroen je najavio više informacija o konceptu DS Wild Rubis za 11. april, kada bi trebalo da budu objavljene i prve zvanične fotografije ovog automobila.

Pročitajte više o krosoveru Citroen DSX za 2014. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: