Kultura

Utorak, 30.09.2014.

16:01

REX-ov vrt nakon 20 godina

U četvrtak 2. oktobra u 14h u Kulturnom centru REX biće održana tribina "REXOV VRT NAKON 20 GODINA" uz predstavljanje rada Vahide Ramujkić i razgovor.

Izvor: B92

Default images

Rad Vahide Ramujkić predstavlja pokušaj kolaborativne vizuelizacije geneze i analize Rexovog postanka i razvitka kroz mnogobrojne projekte, inicijative, događaje, ideje, nastale ili realizovane u Rexu u proteklih 20 godina. Na osnovu sakupljene faktografije i razgovora sa neposrednim inicijatorima, nosiocima ili učesnicima ovih projekata, događaja i inicijativa nastaje istorijska šema u kojoj projekti realizovani u Rexu zadobijaju oblike biljaka u vrtu. Akteri mnogobrojnih dešavanja kao i zainteresovana publika moći će na šemi da sagledaju i diskutuju opseg tematika i aktivnosti iniciranih i rađenih u Rexu, kao plodnom tlu za kreiranje jedne kompleksne, inovativne i raznovrsne scene. Otvarajući mogućnost retrospektivne evaluacije, Vahidin rad razvija se tokom trajanja izložbe a podložan je za dalja dopisivanja i dodavanja novih podataka sve do 6 oktobra.

Predstavljanje rada i razgovor sa umetnicom u četvrtak 2. oktobra u 14h prilika je da šema zadobije završne konture na koje mogu i treba da utiču svi nekadašnji saradnici i saradnice Rexa, kao i publika i kritika.

Vahida Ramujkić (1973) je vizuelna umetnica koja je u poslednjoj deceniji živela i radila u Barseloni a u poslednjih sedam godina održava biblioteku i radionice “Istorije u raspravi” u zemljama bivše Jugoslavije. Kao autorka je sarađivala sa Rexom u nekoliko navrata i na više projekata (Kaluđerica od A do Š, Mikrokulture), učestvovala je na Rexovim radionicama devedesetih godina a trenutno sarađuje na realizaciji seminara Kratka istorija Kosova.

Izložbu POGLED UNAZAD podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: