Info

Utorak, 06.08.2002.

03:09

Moguce manipulacije brojem biraca sa Kosova

Izvor: B92

Default images

Predstavnik Centra za liberalno-demokratske studije (CLDS) Slobodan Antonic izjavio je povodom predstojecih predsednickih izbora u Srbiji, da manipulacija moze biti oko broja izaslih biraca.

"Posto je u pitanju nasledjen Milosevicev izborni sistem, Republicka izborna komisija moze da manipulise brojem biraca, jer ona daje podatke o birackom telu", kazao je Antonic na konferenciji za novinare.

On je ocenio da u RIK-u uglavnom sede ljudi "bliski Zoranu Djindjicu" i dodao da se najvise moze manipulisati brojem biraca sa Kosova.

Antonic je kazao da se ocekuje velika apstinencija biraca, pa RIK, po njegovom misljenju, moze u slucaju pobede Miroljuba Labusa da odluci da smanji biracko telo za Kosovo i time postigne neophodnu izlaznost. Isto tako, dodao je, RIK moze da odluci da u slucaju pobede Vojislava Kostunice ostavi glasove sa Kosova, da se ne postigne dovoljna izlaznost i da se na taj nacin izbori ponove.

Za predsednicke izbore u Srbiji potrebno je da izadje vise od 50 odsto gradjana cele Srbije. Medjutim po Antonicevim recima, RIK moze kao i Savezna izborna komisija u septembru 2000. godine da donese odluku da se glasovi sa Kosova ne racunaju, pod obrazlozenjem da biracka mesta "nisu ni otvarana".

Bosko Mijatovic iz CLDS-a je istakao da je sukob Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije u fazi "konacnog obracuna" i da se u tom sukobu vise ne biraju sredstva.

On je kazao i da su pukotine u DOS-u sve vidljivije, obrazlozivsi to primerima istupanja predsednika Nove Srbije Velimira Ilica iz koalicije i distanciranjem Dragoljuba Micunovica i jos nekih lidera od poslednjih odluka DOS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: