Svet

Subota, 22.12.2007.

12:20

BMW planira otpuštanje radnika

Nemački proizvođač luksuznih automobila BMW će smanjiti radnu snagu za nekoliko hiljada ljudi.

Izvor: Tanjug

Default images

Potporal te kompanije nije želeo da kaže koliko će radnika ostati bez posla, ali je objasnio da će mera uglavnom pogoditi radnike koji nemaju ugovor o stalnom zaposlenju u BMW-u.

Pored toga, neki od ukupno 107.700 radnika te nemačke kompanije neće po odlasku u penziju biti zamenjeni novim ljudima, naveo je portparol i dodao da rukovodstvo ne razmišlja o otkazima u kategoriji stalno zaposlenih.

Izvršni direktor BMW-a Norbert Rajthofer (Reithofer) je radnicima objasnio da je smanjenje radne snage neophodno zato što kompanija beleži pad profita.

Internet sajt "Špigl onlajn" (Spiegel Online) je objavio da će u BMW-u, koji beleži veću prodaju u odnosu na druge nemačke proizvođače luksuzinih vozila - "Mercedes", "Porše" (Porsće) i "Audi" - bez posla ostati 8.000 radnika, uglavnom u pogonima u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

21 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

4 h

Podeli: