Srbija

Četvrtak, 28.04.2016.

12:52

Šansa: Traže varioce, bravare i lakirere

Italijanska kompanija "Teknostruture” koja gradi pogone u zrenjaninskoj industrijskoj zoni "Ečka-Jugoistok”, već obavlja razgovore sa kandidatima i bira radnike

Izvor: Dnevnik

Šansa: Traže varioce, bravare i lakirere
(Foto: Thinkstock.com)

Kako je ranije najavljeno, novi italijanski investitor će u prvom krugu zaposliti tridesetak radnika, a traže se kvalitetni bravari, varioci, rukovaoci CNC mašinama i lakireri.

Ova porodična firma, sa tradicijom dugom više od četiri decenije, bavi se izradom čeličnih konstrukcija za mostove, aerodrome, velike tržne centre, industrijske pogone i druge objekte, a zrenjaninski pogon će proširiti ukupnu proizvodnju kompanije, namenjenu evropskom tržištu.

"Na konkurs se do sada prijavilo 150 kandidata, a u uži izbor je ušlo njih četrdesetak, sa kojima je vlasnik i direktor kompanije Stefano Verna obavio razgovore. Uglavnom su se prijavljivali kandidati stariji od 35 godina. Verna će ponovo doći u Zrenjanin kako bi se u direktnom kontaktu upoznao sa kandidatima za posao, tako da je još uvek moguće prijaviti se na i-mejl adresu", kaže za "Dnevnik“ koordinatorka za Srbiju Marija Laketić Ljevar i dodaje da prijavljivanje traje do 20. maja.

Očekuje se da proizvodnja u ovdašnjim pogonima počne krajem juna ili početkom jula, a budući radnici će pre toga proći stručnu obuku, koja će delom biti organizovana u Srbiji. Najvažniji deo obuke odvijaće se u Italiji, na mašinama koje će kasnije biti korišćene u proizvodnji u Zrenjaninu. Većina proizvodnje odvijaće se na mašinama koje će biti softverski kontrolisane, što će zahtevati određeno obrazovanje i obuku.

Predstavnici "Teknostruture” su ranije kazali da ova kompanija sarađuje sa velikim multinacionalnim firmama, ozbiljnim partnerima koji grade po celom svetu. Između ostalog, učestvovala je u izgradnji fudbalskog stadiona "Fođe”, aerodroma u Milanu i drugih objekata. Italijani su Zrenjanin odabrali kao pogodno mesto za investiranje, koje je logistički dobro pokriveno, a uz to su naišli na veliku podršku lokalne samouprave.

Ukupna vrednost investicije u gradu na Begeju je, inače, 3,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

1 d

Podeli: