Kultura

Utorak, 20.11.2007.

12:14

Mirko Ilić u galeriji Haos

Od 11. decembra u galeriji "Haos" biće izloženo oko 400 crteža Mirka Ilića, svetski uvaženog grafičkog dizajnera, ilustratora, autora knjiga, poznatog po multidisciplinarnom radu.

Izvor: B92

Default images

Koncept izložbe zasniva se na postavci radova na podu i zidovima, tako da će tokom trajanja izložbe posetioci gaziti po radovima, koji će na kraju izložbe biti sasvim uništeni.

U isto vreme, publika će moći da vidi radove u elektronskoj formi na monitorima, koji će ciklično emitovati radove.

Mirko Ilić od 1975. počinje objavljivati ilustracije u Studentskom listu, Poletu, Pitanjima, Startu, Danasu a od 1977. saradnik je inostranih časopisa Pardon i Panorama.

U periodu od 1976. do 1979. godine predvodnik je strip grupe Novi kvadrat . Godine 1986. odlazi u Njujork, gde započinje saradnju sa brojnim uglednim novinama i magazinima: Time, The New York Times, The New York Times Book Review, Washington Post, L.A. Times, The Wall Street Journal ...

Tokom 1991. godine radi kao art direktor internacionalnog izdanja Time magazina, a 1992. postaje art direktor Op-Ed strane New York Timesa.

Godine 1995. pokreće "Mirko Ilic Corp." studio za grafički dizajn i 3D kompjutersku grafiku.

Autor je špica za mnogobrojne filmove, među kojima se izdvajaju špice za filmove “You’ve got mail”, “Zen stories”, “EZ”.

Predaje dizajn i ilustraciju postdiplomcima Škole vizuelnih umetnosti u Njujorku.

Koautor je knjiga Genius Moves: 100 Icons of Graphic Design, Hand Written sa Stivenom Helerom i Design od Dissent sa Miltonom Glaserom. i nedavno objavljene knjige Anatomy of Design u saradnji sa Stivenom Helerom.

Izložbu su podržali: Ministarstvo kulture Republike Srbije, ambasada Sjedinjenih Američkih Država, YU Epicentar i Balkankult fondacija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: