"Kraljica Elizabeta" se povlači: Nastao je problem

Britanski nosač aviona "Kraljica Elizabeta" koji je trebalo da učestvuje na velikim vojnim vežbama NATO pakta blizu obale Norveške, povučen je.

Izvor: B92

Nedelja, 04.02.2024.

13:35

EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Povučen je nakon što je tokom završnih provera otkriven problem sa njegovim propelerom, saopštila je danas Kraljevska ratna mornarica.

U saopštenju se navodi da će nosač aviona "Kraljica Elizabeta" biti zamenjen brodom "Princ od Velsa" koji će umesto njega predvoditi vežbu Steadfast Defender, u floti od osam brodova, od kojih su četiri britanska, a ostali su američki, španski i danski brodovi.

Problem sa propelerom je već drugi incident sa brodovima Kraljevske mornarice za manje od tri nedelje, nakon sudara dva ratna broda u luci u Bahreinu, koji je prouzrokovao znatnu štetu, ali navodno bez žrtava i povređenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: