Putinov saveznik: "Evropa je gola... Udariti po NATO" VIDEO

Saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina predložio je prelazak na nuklearni rat i izneo ideju o udaru na sedište vojnog saveza NATO u Briselu, u Belgiji.

Izvor: B92

Petak, 02.02.2024.

13:41

Putinov saveznik:
Ilustracija, foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Državni TV voditelj Vladimir Solovjov, jedna od najistaknutijih ličnosti u medijima koje podržava Kremlj, dao je komentar u svojoj radio-emisiji "Full Contact".

Džulija Dejvis iz Dejli bista podelila je danas odlomak iz emisije na društvenoj mreži Iks, ranije poznatijoj kao Tviter.

"U međuvremenu u Rusiji: Vladimir Solovjov razmišlja o tome šta bi Kremlj još mogao da uradi da naudi Sjedinjenim Državama, kao što je naoružavanje Huta i bilo koga ko cilja na američke vojne baze i brodove. Takođe je predložio uništavanje satelita Ilona Maska", napisala je Džulija Dejvis u opisu snimka.

Ideju da bi nuklearni rat mogao da izbije usred sukoba u Ukrajini izneli su brojni ruski zvaničnici, uključujući Dmitrija Medvedeva, bivšeg predsednika i premijera Rusije.

Putin je u septembru 2022. rekao da je Rusija spremna da upotrebi nuklearno oružje za odbranu svog "teritorijalnog integriteta", a o toj temi se redovno govori na ruskoj državnoj televiziji.

"Iz nekog razloga članice NATO-a imaju osećaj, kako je rekao jedan češki komandant, da su spremne za rat sa Rusijom i ovaj rat će se voditi nenuklearnim sredstvima“, rekao je Solovjov. Potom je dodao: "Zašto? Zato što je to ono što oni žele?"

Solovjov je rekao da Rusija treba da pređe na korišćenje nuklearnog oružja kako bi Zapadu nešto pokazala.

"Za početak, sprovedite testiranje. Stvarno aktivirajte bombu da biste im nešto pokazali, tako da svi to mogu da vide", rekao je Solovjov.

"Milion komada municije! Pražnjenje sopstvenih zaliha. To je ono na šta Evropa trenutno poziva. To znači da je Evropa gola! Trenutno nemaju municiju", rekao je propagandista Kremlja i dodao da članice NATO-a treba da shvate da Rusija može da ih napadne, pa i nuklearnim oružjem.

"Ako neko ne razume da je u ratu sa nama, slušajte naše ljude na prvim linijama fronta. Oni nemaju nikakve sumnje sa kim se suočavaju", rekao je Solovjov. On je dodao: "Udarite (NATO) štab!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: