Vučić se sastaje sa Ramom i Kovačevskim na jezeru Garda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Predsednik Vučić se sa Ramom i Kovačevskim sastaje u okviru nicijative Otvoreni Balkan na jezeru Garda nedaleko od Verone.

Posle sastanka, trojica lidera održaće zajedničku konferenciju za novinare, a očekuje se će se glavna tema sastanka biti dosadašnji postignuti rezultati u okviru inicijative, ali i naredni planovi koji bi trebalo da olakšaju život građanima i privrednicima regiona.

Prethodni samit Otvorenog Balkana bio je krajem prošle godine u Beogradu i održan je u senci rata u Ukrajini i energetske krize, koja je bila najveći izazov za sve tri države.

Ovo je prvi put da se susret lidera inicijative Otvoreni Balkan, održava van granica Zapadnog Balkana.

Razlog je što su lideri tri zemlje doputovali u Veronu, kako bi na sajmu "VinItaly 2023", pružili podršku sajmu "Vinska vizija Otvorenog Balkana", događaju koji je u okviru inicijative bio realizovan prošle godine u Beogradu, a biće održan i u novembru ove godine.

Predsednik Vučić posetu Italiji nastaviće i u ponedeljak, kada je planiran obilazak našeg štanda na sajmu "VinItaly 2023", na kojem se se predstavljaju domaći proizvođači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 80 idi na stranu