Deportovanje Srđana Đokovića? Oglasio se premijer: "Ne želimo da vidimo bilo kakvu podršku"

Premijer Australije Entoni Albaneze kazao je da Australija snažno podržava Ukrajinu.

Izvor: B92

Petak, 27.01.2023.

08:30

Deportovanje Srđana Đokovića? Oglasio se premijer:
EPA-EFE/DIEGO FEDELE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

On je iskritikovao sve koji podržavaju Rusiju nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija Srđana Đokovića, oca srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji je na turniru "Australian Open" pozirao s navijačima koji su nosili ruske zastave i simbol "Z".

Kako je preneo "Reuters", policija je ispitala četiri navijača koji su nakon meča Rusa Andreja Rubleva i Novaka Đokovića "nosili neprimerene zastave i simbole".

"Naš narod stoji uz ukrajinski narod. To je pozicija Australije, koja nedvosmisleno podržava međunarodno pravo", rekao je Albanese nakon što ga je novinar pitao treba li Srđana Đokovića deportovati iz Australije nakon incidenta.

"Ne želimo da vidimo bilo kakvu podršku ruskoj invaziji Ukrajine, koja ima razarajući učinak na ukrajinski narod", rekao je Albanese, izbegavši konkretan odgovor na pitanje o Đokovićevom ocu.

Podsetimo, Srđan Đoković oglasio se zbog svih dešavanja.

Srđan je izdao saopštenje i saopštio da večerašnji meč protiv Tomija Pola neće gledati sa tribina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: