Bajden Putinu: "Nemoj. Nemoj. Nemoj" VIDEO

Američki predsednik Džo Bajden pozvao je Vladimira Putina da ne koristi taktičko nuklearno ili hemijsko oružje za povratak izgubljene teritorije u Ukrajini.

Izvor: B92, index.hr

Subota, 17.09.2022.

11:46

Bajden Putinu:
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Ukrajinska vojska je proterala ruske snage iz nekih delova severoistočne Ukrajine, pa se Putin našao pod pritiskom domaćih nacionalista koji žele da povrati inicijativu u ratu. Putin je upozorio da bi Moskva mogla da uzvrati snažnijom ako njene snage budu pod dodatnim pritiskom, i tako je zabrinuo Zapad da bi mogla da pribegne nekonvencionalnim sredstvima poput nuklearnog ili hemijskog oružja.

Bajden: To bi promenilo rat kao ništa ranije

Na pitanje CBS-a šta bi rekao Putinu ako bi razmislio o upotrebi takvog oružja, Bajden je odgovorio: „Nemoj. Nemoj. Nemoj. To bi promenilo rat kao ništa pre, kao ništa od Drugog svetskog rata. " CBS će emitovati ceo intervju sa Bajdenom kasnije u nedelju. Američki odgovor bi bio „posledičan“, rekao je Bajden, ali nije želeo da iznosi detalje. „Naš odgovor bi zavisio od obima onoga što rade. Da bi se suprotstavio ukrajinskom napredovanju, Putin bi mogao da mobiliše rezervne snage, kojih ima oko dva miliona, ili da zatvori gas za Evropu i tako je natera da primora Ukrajinu da se povuče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: