Bisera zakomplikovala

Demarš ministarske spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisere Turković Izraelu zakopmolikovao je ionako komplikovanu situaciju.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/EFE/FEHIM DEMIR
EPA/EFE/FEHIM DEMIR

Turković je protestovala zbog podrške koju je Ambasada Izraela u Tirani, zadužena i za BiH, dala predlogu izmena Izbornog zakona BiH, na kojima insistiraju Hrvati u BiH.

Na demarš Turkovićeve najpre se oglasio srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik porukom na Tviteru da Turkovićeva svojim neustavnim ponašanjem nastavlja da narušava ugled BiH na medunarodnoj sceni, zloupotrebljavajući svoj položaj i iznoseci lične i stavove svoje Stranke demokratske akcije o bitnim pitanjima, bez konzultacija i odluke Predsedništva BiH.

Usledila je i reakcija Josipa Brkića, zamenika Turkovićeve u Ministarstvu spoljnih poslova saopštenjem da je Noi Galu Gendleru, ambasadoru Izraela u Albaniji zaduženom i za BiH, preneo da demarš koji je uputila Turković nije zvaničan stav BiH.

Brkić, inače, član HDZ BiH, je ambasadoru Izraela preneo da demarš Turkovićeve nije zvanična pozicija države BiH, već samo stav jedne političke stranke, odnosno Stranke demokratske akcije.

Oglasila se i Ambasada Irana u Sarajevu, koja je podržala reakciju Turkovićeve na Memorandum Ambasade Izraela o izmenama Izbornog zakona BiH.

“Cionistički režim aparthejda nije kvalifikovan da komentariše političku sudbinu Bosne i Hercegovine”, objavila je Ambasada Irana na Tviteru.

Na ovo saopštenje iranske ambasade stigao je i oštar odgovor Ambasade Izraela u Zagrebu, preneo je mostarski portal Dnevnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu