Zoran Marjanović ostaje u pritvoru, odbijena žalba

Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Višeg suda kojim je Zoranu Marjanoviću određen pritvor.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

To se desilo nakon što je prvostepenom presudom 15. jula osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog svirepog ubistva svoje supruge Jelene Marjanović.

Naime, Apelacioni su je odbio žalbe Marjanovićevih branilaca i potvrdio prvostepeno rešenje kojim mi je pritvor određen zbog visine izrečene zatvorske kazne.

Portparol Apelacionig suda u Beogradu Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da su kao neosnovani odbijeni navodi žalbi kojima se osporava pravilnost i zakonitost prvostepenog rešenja, kao i razlozi za određivanje pritvora uz navođenje da okrivljeni svojim postupanjem nije doveo do uznemirenja javnosti, a koja može ugroziti nesmetano i ptavično vođenje ovog krivičnog postupka, kao i da je bilo uslova da se u konkretnom slučaju mera pritvora zameni merom jemstva ili merom zabrane napuštanja stana uz elekronski nadzor.

Žalbama se ne dovodi u pitanje pravilnost i zakonitost prvostepene odluke u pogledu razloga za određivanje pritvora po zakonskom osnovu, koji se odnosi na uznemirenje javnosti imajući u vidu da je prvostepeni sud za svoju odluku dao jasne detaljne i iscrpne razloge iznoseeći pravilan zaključak da su o ovom događaju izveštavala sredstva javnog informisanja putem brojnih štampanih i elektronskih medija koje je privukao i privlači veliku pažnju javnosti, a koji prevazilazi granice uobičajne radoznalosti.

Takođe, sam način izvršenja i težina posledice krivičnog dela uzročno posledično su vezani za uznemirenje javnosti, a koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje ovog postupka, ukazala je Piljić.

Viši sud u Beogradu je 22. jula osudio Marjanovića zbog krivičnog dela Teško ubistvo na maksimalnu kaznu zatvora, jer je na svirep i podmukao način ubio suprugu Jelene 2.aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Istog dana mu je ponovo određen i pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu