Iz Moskve nova najava: Od 30. avgusta do 5. septembra...

Rusija planira krajem sledećeg meseca da održi strateške vojne vežbe na istoku zemlje, hiljadama kilometara od rata koji vodi u Ukrajini.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2022.

18:49

Iz Moskve nova najava: Od 30. avgusta do 5. septembra...
Ilustracija: Shutterstock/Baturina Yuliya

To je danas saopštilo ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Vojni manevri nazvani Vostok (Istok) biće održani od 30. avgusta do 5. septembra i u njima će učestvovati vojni kontingenti iz drugih zemalja, saopštilo je ministarstvo, ne navodeći o kojim zemljama je reč, prenosi Rojters.

Vežbe će poslati poruku da Rusija, uprkos skupom petomesečnom ratu u Ukrajini, ostaje usredsređena na odbranu cele svoje teritorije i sposobna u vojnom smislu da održi "redovno stanje", navodi se u saopštenju ministarstva.

"Podsećamo da je u specijalnu vojnu operaciju (u Ukrajini) uključen samo deo Oružanih snaga Ruske Federacije, sa dovoljnim resursima za ispunjavanje svih zadataka koje je postavio vrhovni komandant", precizira se u saopštenju.

Ukazuje se da Rusija nije otkazala ni jednu vežbu, ni jedan dogovor o međunarodnoj saradnji, a manevri Vostok biće izvedeni sa neophodnim ljudstvom, naoružanjem i opremom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: