Potvrđeno – Makron je odbio FOTO

Francuski predsednik Emanuel Makron odbio je da se testira na kovid 19 po dolasku u Moskvu, gde se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Petak, 11.02.2022.

10:31

Potvrđeno – Makron je odbio FOTO
Tanjug/AP Photo/Thibault Camus, Pool

Tu informaciju je potvrdio i Kremlj, tačnije portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, preneo je Sputnjik na engleskom.

Peskov je naglasio da se ne radi o politici i da to nije uticalo na razgovore.

Kako je navedeno, francuskom predsedniku ponuđena je opcija ili da uradi PCR test kako bi se približio Putinu ili da poštuje mere predostrožnosti, odnosno fizičku distancu.

Makron je odlučio da uradi ovo drugo, navodno zbog zabrinutosti da će njegovi DNK uzorci završiti u rukama ruskih lekara.

"Znali smo vrlo dobro da to znači da nema rukovanja i taj dugi sto. Ali nismo mogli da prihvatimo da se dočepaju predsednikovog DNK“, rekao je izvor, prenosi Rojters.
Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Na kraju su se pregovori odvijali za stolom dugim 4 metra, što je izazvalo spekulacije da bi to mogao biti znak hladnih odnosa između Rusije i Zapada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: