"Stanje od rata nije bilo teže"

Predsednik SDA Bakir Izetbegović, posle sastanka Predsedništva stranke, pročitao je usvojene zaključke i ocenio da u državi stanje od rata nije bilo teže.

Izvor: klix.ba
Podeli
Shutterstock/Krisy/Ilustracija
Shutterstock/Krisy/Ilustracija

"Pozvali smo SNSD da prestanu s blokadama koje drastično pogoršavaju odnose u zemlji. Kriza traje 15 godina i mislim da su štete nemerljive. Desetine hiljada ljudi bi ostali da nije bilo Dodika", izjavio je Izetbegović, preneo je Klix.ba.

Izvorni Dejton ne postoji jer u njemu je predviđena njegova promena, posebno na jačanju države, naveo je on i dodao da je SNSD učestvovala u tome.

"Tu se ne može ići nazad", rekao je Izetbegović.

Kaže da SDA pozdravlja angažman SAD na izmenama Izbornog zakona, ali da su zabrinuti zbog istupa međunardnih zvaničnika koji su na liniji HDZ-a.

"Pitanje Doma naroda će morati da se rešava paralelno sa zahtevima HDZ, odnosno izbora članova Predsedništva. Nadam se da će se pregovarati u širem krugu i pozivam druge stranke da se priključe, ovo ne sme biti tema za ostvarivanje političkih poena", kazao je on.

Izetbegović je rekao da odluke vezane za državnu imovinu ne smeju biti vezane za zatvaranje OHR, te da je najvažniji uslov iz kriterijuma "5+2" procena stanja u BiH, a ono nikad nije bilo gore.

"Nadam se da su pogrešne glasine koje dolaze do mene", zaključio je Izetbegović.

Povodom rudara koji protestuju, Izetbegović je rekao da se ne smeju smanjiti njihove plate, niti na bilo koji način ugroziti standard rudara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu