"Lekari odgovaraju pred zakonom i strukom" VIDEO

Muževi trudnica i porodilja koje su umrle od koronavirusa tvrde da su im pojedini lekari savetovali da se ne vakcinišu.

Izvor: B92, Prva

Četvrtak, 14.10.2021.

11:33

Foto: TV Prva

Suprug porodilje Jelene D. (26) iz Mirijeva, iz Beograda, koja je umrla od kovida u VMC "Karaburma", kaže da su joj lekari savetovali da se ne vakciniše. Isto tvrdi i muž sada pokojne porodilje iz okoline Aranđelovca.

Predsednik Lekarske komore dr Milan Dinić kaže za TV Prva da treba utvrditi da li je do toga zaista došlo.

"Lekari imaju svu odgovornost i to treba utvrdii. Ne verujem da lekari ne savetuju pacijentima vakcinu. Struka je jedinstvena po ovom pitanju. Izloženi smo tolikom pritisku da bi to bio čist mazohizam da je to bio slučaj. Ako taj slučaj postoji, lekarska komisija bi želela da ima dokaze o tome kako bi pokrenula istragu", kazao je on i naveo da do sada nije zabeležen nijedan takav slučaj.

Ako se dokaže, on je naveo da lekar može da odgovara pred zakonom i pred strukom.

Govoreći o lekarki koja je govorila u javnosti da ne treba da se vakcinišu deca, on je kazao da je tu u pitanju krivična odgovornost zbog dizanja panike i naveo da Lekarska komisija čeka odluku nadležnog suda.

Načelnica dnevne bolnice Narodni front dr Ana Mitrović kazala je da se vakcinacija trudnica preporučuje.

"Ne bavim se ko je šta rekao, već da tačna informacija stigne do pacijenta. Moje je da prenesem šta to naši gledaoci treba da znaju. Vakcinacija je dobrovoljni čin, ali je naše da preporučim, a kada je reč o trudnicama, u svetu se preporučuje vakcinacija trudnica i to Fajzerovom vakcinom", objasnila je dr Ana Mitrović.

Opširnije pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: